Biološki odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u okviru projekta BIOCRIPT, a u suradnji s Hrvatskim savezom gluhoslijepih osoba Dodir organizira besplatni Početni online tečaj hrvatskog znakovnog jezika za djelatnike BO.
Tečaj će se održavati u razdoblju od 13. rujna 2021. do 13. prosinca 2021. putem platforme Zoom, svakog ponedjeljka od 14:00 do 15:30 sati (90 min). Za sudjelovanje je potrebna web kamera. Polaznici će po završetku tečaja dobiti potvrdu o odslušanom osnovnom tečaju hrvatskog znakovnog jezika.

Znakovni jezik bogat je i kompleksan lingvistički sustav, jezik koji ima svoj vokabular, pravila i gramatiku, a zbog simultanosti u pokretima, položaju tijela i facijalnoj ekspresiji uspijeva prenijeti jednaku količinu informacija kao i govorni jezici. 
Učenjem znakovnog jezika mogu se poboljšati motoričke sposobnosti te izoštriti osjetila i um. Ova jezična vještina može Vam pomoći da postanete korisniji član društva, te poboljšate komunikaciju sa suradnicima i studentima koji slabije ili uopće ne čuju.

Svi zainteresirani djelatnici BO koji žele naučiti ovu korisnu vještinu mogu se prijaviti na mail biocript@biol.pmf.hr do 08.09.2021.

Broj sudionika ograničen je na 20 osoba.

Autor: webmaster BO
Popis obavijesti