Ekološka stanica 'Vrlika' 


Herbarium Croaticum


ACTA CROATICA BOTANICA


Obnova infrastrukture


Izdvajamo

...
Izdvajamo Biologija

Natječaj za izbor studentskih predstavnika u Vijećima odsjeka i Fakultetskom vijeću

Predsjedništvo Studentskog zbora PMF-a raspisalo je Natječaj za izbor studentskih predstavnika u Vijeća odsjeka te Natječaj za izbor studentskih predstavnika u Fakultetskom vijeću Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu za akademsku 2021./2022. godinu. Ukoliko želite postati studentski predstavnik, prijavite se elektroničkim putem do 22. listopada 2021. u 23:59 sati! Sve bitne informacije o ulozi studentskih predstavnika i provedbi natječaja moguće je pronaći na web stranicama Studentskog zbora PMF-a te na poveznicama u nastavku.  SZPMF_brošura_VO_FV SZPMF_Natječaj_za_studentske_predstavnike_VO_2122  SZPMF_Natječaj_za_studentske_predstavnike_FV_2122


Preporuke za održavanje nastave na...

nadopuna preporuka od 31. kolovoza 2020. dostupnih na poveznici
https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/09/PREPORUKE_visoka_ucilista_31_08_2020.pdf


Uvažavajući aktualnu epidemiološku situaciju, posebno se uzima u obzir da se bliži završetak akademske godine te je nužno omogućiti licem u lice odnosno u predavaonicama nastavne sadržaje koji se ne mogu kvalitetno odvijati na daljinu a koji su odgađani zbog nepovoljne epidemiološke situacije.

Sukladno navedenom, na visokim učilištima može se održavati u predavaonicama odnosno licem u lice:

• praktična nastava, studentske vježbe i seminari, laboratorijska nastava, terenska nastava te ostala nastava kod kojih izvođenje na daljinu u velikoj mjeri narušava ishode obrazovanja, uzimajući obzir

značajke tih specifičnih nastavnih procesa
• svi oblici ispita, kolokvija te drugih oblika provjere usvojenosti znanja i ishoda učenja, neposrednim, fizičkim odnosno kontaktnim putom.


Kod navedene nastave i ispita u učionicama kada je god moguće treba inzistirati na manjim grupama studenta stalnog sastava. Primjenjuju se protuepidemijske mjere navedene u ovim uputama od 31. kolovoza 2020. uz obavezu nošenja maski i distancu od najmanje 1,5 metra između svih prisutnih osoba. Tijekom visokoškolske nastave u pojedinim specifičnim okružjima, primjerice u zdravstvenim ustanovama, ustanovama u socijalnoj skrbi ili sl., primjenjuju se protokoli tih ustanova.

Za nužno okupljanje većeg broj studenta (sadržaj koji se ne može odraditi na daljinu a zbog kraja akademske godine se ne mogu dalje odgađati), nužno je pridržavati se odluka Stožera CZ uz ograničenje od 100 sudionika, te uz razmak ako je moguće 2 metra (4m2 po osobi) i obavezno nošenje maske.
Uz navedeno, kod većeg broja sudionika potrebno razmotriti hibridni oblik nastave (kombinacija učioničke nastave i nastave na daljinu).


Ova nadopuna primjenjuje se od 1. lipnja 2021.

Autor: webmaster BO
Popis obavijesti