O djelatniku

Bartol Božić, mag. chem.

Zvanje: asistent
Lokacija: 301
Telefon:+385 1 4606 233
Telefon kućni:6233
E-mail: E-mail
Osobna stranica na Webu: http://gruic.chem.pmf.unizg.hr/people/phd/#bozic
Zavod/služba: Zavod za biokemiju
Godina diplomiranja:2020.
Na zavodu od:2020.

Nastava

preddiplomski

Životopis

Bartol Božić završio je preddiplomski (2018. g.) i diplomski (rujan 2020. g.) studij kemije na
Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Diplomski rad pod nazivom Kinetička karakterizacija homologno nadeksprimiranih izoleucil-tRNA-sintetaza iz bakterije Bacillus megaterium izradio je na Zavodu za biokemiju pod mentorstvom prof. dr. sc. Ite Gruić Sovulj i neposrednim voditeljstvom Vladimira Zankija, mag. biol. mol. Diplomski rad je izrađen u okviru projekta Hrvatske zaklade za znanost i Švicarske nacionalne zaklade za znanost pod nazivom Investigation of substrate and editing specificity in tRNA synthetases and the mechanism of antibiotic action (IZHRZ0_180567, voditelji projekta: prof. dr. sc. Ita Gruić Sovulj i prof. dr. sc. Nenad Ban).

Tijekom studija sudjelovao je u izvedbi manifestacije Otvoreni dan na Kemijskom odsjeku
(2018. i 2019. g.). 

Od studenog 2020. godine zaposlen je kao asistent na Zavodu za biokemiju Kemijskog odsjeka PMF-a. Sudjeluje u izvođenju kolegija Zavoda za biokemiju.

Nagrađen je u kategoriji Izvrstan student Medaljom Kemijskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu 2020. g.

Član je Hrvatskog kemijskog društva.

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)

Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.