Bečki studenti i profesori geografije...

U četvrtak, 16.9. studenti prve godine diplomskog studija geografije sa Sveučilišta u Beču s prof. dr. sc. Walterom Matznetterom i dr. sc. Robertom Musilom, a u sklopu tematske terenske nastave „Gradovi Jugoistočne Europe“, posjetili su Zagreb. Uvodno predavanje održao je doc. dr. sc. Vedran Prelogović koji je ujedno i vodio terenski dio, a u Novom Zagrebu im se pridružio prof. dr. sc. Gojko Bežovan s Pravnog fakulteta.

Studenti su upoznati s recentnim urbanogeografskim razvojem grada i okolice, a poseban interes pokazali su za obnovu Zagreba nakon potresa. Drugi dio terenskog programa održan je u Novom Zagrebu gdje je na odabranim lokacijama (Lanište, Podbrežje i Zapruđe) objašnjena problematika stanovanja i stanogradnje. 

Bio je ovo prvi posjet stranih studenata geografije i sveučilišnih profesora Zagrebu nakon više od dvije godine. Razmjena iskustava, informacija i rasprave koje su vođene, još jednom su pokazale važnost institucionalnog povezivanja, međunarodne suradnje i ovog oblika nastave. Nadamo se da će ovakvih susreta ponovno biti sve više, te da će i naši studenti u okviru terena i programa suradnje imati priliku učiti od stručnjaka i svojih kolega.

Foto: Stambeno-poslovni projekt Podbrežje u Novom Zagrebu predstavio je prof. dr. sc. Gojko Bežovan s Pravnog Fakulteta (snimio: V. Prelogović)

Autor: Ivana Erdelez
Popis obavijesti