PMF - Geološki odsjek

RASPORED SJEDNICA

Raspored sjednica Vijeća Geološkog odsjeka u ak. god. 2023./24. i datuma predaje materijala za Povjerenstvo za nastavu nalazi se ovdje.


Obavijesti

Ovim putem obavještavamo sve studente da se od danas 16. veljače  2022. prestaje primjenjivati Odluka Fakultetskog vijeća, KLASA: 115-01/21/2, URBROJ: 251-58-10203-21-17 od 29. studenoga 2021. o primjeni Odluke Stožera civilne zaštite RH (NN 121/21) na studente.

Stoga za ulazak u prostore PMF-a studentima PMF-a više nije potrebna EU digitalna COVID potvrda ili drugi odgovarajući dokaz.

Za sve djelatnike i ostale koji dolaze u prostore Fakulteta Odluka Stožera se i dalje primjenjuje.

Autor: Kristina Pikelj

Upute za studente, NOVO, početak akademske godine 2021./22.

 

 

Od 1. listopada 2021. će se dnevno prikupljati podaci o slučajevima oboljenja od SARS-CoV-2, o  propisanim izolacijama, te samoizolacijama, koje smo dužni slati prema Sveučilištu.

Mole se svi studenti da ukoliko se nađu u jednoj od te dvije situacije odmah obavijeste odsječku COVID koordinatoricu doc. dr. sc. Kristinu Pikelj slanjem poruke na adresu elektroničke pošte: kpikelj@geol.pmf.hr


U poruci elektroničke pošte treba OBAVEZNO biti uključena potvrda liječnika o oboljenju i propisanoj izolaciji, te informacija o datumu početka samoizolacije.

 

 

UPUTE ZA STUDENTE – opravdanje izostanka s nastave u slučaju povtrđene bolesti COVID-19 ili propisane samoizolacije

1)      POZITIVAN NALAZ NA VIRUS SARS-COV-2

U slučaju pozitivnog nalaza, student je dužan skeniranu liječničku potvrdu poslati u studentsku referadu.
Također, student je dužan svakom pojedinom profesoru, kod kojeg zbog bolesti ne dolazi na nastavu, odmah javiti da mu je dijagnosticiran COVID-19 (u prilog sken potvrde pozitivnog nalaza).

2)      PROPISANA MJERA SAMOIZOLACIJE

U slučaju da mu je određena samoizolacija, student je dužan poslati u studentsku referadu službenu potvrdu epidemiologa o propisanoj samoizolaciji.
Također, student je dužan svakom pojedinom profesoru, kod kojeg zbog propisane samoizolacije ne dolazi na nastavu, odmah javiti da mu je propisana samoizolacija (u prilog sken potvrde od epidemiologa).

3)      PRAĆENJE NASTAVE NA DALJINU

Studentu koji može pratiti nastavu online (ako ima blage simptome bolesti ili ih uopće nema), nastavnik je dužan osigurati nastavu na daljinu (npr. slanjem prezentacija predavanja, direktnim uključenjem putem MS Teamsa, slanjem praktikumskih materijala, zadataka, zadaća, seminara i sl.).

4)      NEMOGUĆNOST PRAĆENJA NASTAVE NA DALJINU

Ukoliko student razvije teže simptome pa ne može pratiti niti nastavu na daljinu, izostanak mu je opravdan, a individualno će se odlučivati o načinu nadoknade nastave.


Obavijesti vezane uz organizaciju i izvođenje nastave na Geološkom odsjeku (akad. god. 2020./21.)

Na sljedećoj poveznici možete naći cjelovitu obavijest vezano uz početak nove akademske godine i način odvijanja nastave na Geološkom odsjeku.

POČETAK NASTAVE U LJETNOM SEMESTRU AKADEMSKE GODINE 2020./21. NA GEOLOŠKOM ODSJEKU

Nastava u ljetnom semestru na Geološkom odsjeku počinje u ponedjeljak, 1. ožujka 2021. godine. Nastava će se odvijati po hibridnom modelu – kontaktno i online prema objavljenoj satnici, ovisno o mogućnostima na pojedinom kolegiju. Molimo da obavijesti o načinu održavanja nastave na pojedinim kolegijima pratite na internetskim stranicama Odsjeka i pojedinih kolegija. Kod održavanja kontaktne nastave obavezno je poštivanje svih epidemioloških mjera.

Ulaz u zgradu na Horvatovcu 102a i dalje se odvija kroz glavnu portu Kemijskog odsjeka gdje se provodi evidencija ulaska, mjerenje temperature i dezinfekcija.

U slučaju dolaska na kontaktnu nastavu nastavlja se s vođenjem evidencije o prisutnosti i rasporedu sjedenja studenata u predavaonicama kako bi se osigurala potrebna distanca od 2 metra među studentima. Korištenje zaštitne maske je obavezno za sve studente i djelatnike. Prostorije u kojima borave studenti dezinficirat će se između smjena različitih grupa studenata.

Molimo studente da u slučaju pojave bilo kakvih simptoma bolesti ne dolaze na nastavu i jave se nositelju kolegija. U slučaju zaraze koronavirusom ili kod propisane samoizolacije studenti su dužni javiti se u Ured za studente, nositelju kolegija i odsječkoj koordinatorici za COVID-19 doc. dr. sc. Kristini Pikelj (kpikelj@geol.pmf.hr).

 

DODATAK - PREPORUKE VIJEĆA GO ZA ODRŽAVANJE NASTAVE U LJETNOM SEMESTRU: Na sjednici VGO održanoj 12.2.2021. donesene su preporuke za organzaciju nastavnih aktivnosti u ljetnom semestru koje možete pronaći OVDJE.

Molimo sve studente da se pridržavaju preporuka koje je izdao HZJZ.

Ovdje pročitajte i Preporuku rektora Sveučilišta u Zagrebu upućenu svim sastavnicama SuZ u vezi trenutne epidemiološke situacije (izdana 20.10.2020.).

27.10.2020.: S obzirom na potrebu prilagodbe rada s obzirom na pojavu i prijenos koronavirusa COVID-19 Dekan PMF-a preporučuje nove mjere koje u cijelosti možete pročitati na ovoj poveznici.

30.11.2020.: nadopuna Preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja za održavanje nastave na visokim učilištima u razdoblju pandemije bolesti COVID-19 uz primjenu protuepidemijskih mjera od 31. kolovoza 2020. godine.

NOVE OBAVIJESTI (05.01.2021.): 

 

Geološki odsjek s početkom nove kalendarske godine nastavlja s redovnim radom, prema dosadašnjim epidemiološkim mjerama.

Nastava i međuispiti odvijat će se prema predviđenom rasporedu.

 

Referada redovito radi od 4.1., te preporučamo da se za sve upite studenti prvo jave djelatnicama putem telefona ili elektroničke pošte, prije osobnog dolaska na fakultet.

 

Molimo sve studente, koji zbog izvanrednih okolnosti na širem području središnje Hrvatske eventualno imaju poteškoća s nastavom na daljinu, da o tome obavezno obavijeste referadu, predmetne nastavnike i pomoćnicu za nastavu.

 

 

Obavijest MINERALOŠKO-PETROGRAFSKOG ZAVODA, od 30.10.2020. o prilagođenim mjerama rada u zavodskim zbirkama i laboratorijima

Obzirom na trenutnu situaciju s pandemijom, ograničava se broj osoba koje istovremeno smiju boraviti u zavodskim laboratorijima i zbirkama. Maksimalan broj osoba je:

  • Priprema uzoraka - 1 student + uz osoblje
  • IR laboratorij - 1 student + nastavnik
  • Rentgenski laboratorij - 1 student + nastavnik
  • Mineraloška zbirka - 1 student
  • Petrološka zbirka - najviše 2 studenta ili 1 student + nastavnik

Studenti su se dužni upisati na liste koje će se od ponedjeljka 2. studenog nalaziti na ulaznim vratima svake od spomenutih prostorija. Termin za rad u spomenutim prostorijama potrebno je unaprijed rezervirati u kontaktu s predmetnim nastavnikom i/ili g. Vončinom.

Obavijest GEOLOŠKO-PALEONTOLOŠKOG ZAVODA, od 30.10.2020. o prilagođenim mjerama rada u zavodskim zbirkama i laboratorijima

Obzirom na trenutnu situaciju s pandemijom, ograničava se broj osoba koje istovremeno smiju boraviti u zavodskim laboratorijima i zbirkama. Maksimalan broj osoba je:

  • Mokri laboratorij - najviše 2 studenta + nastavnik ili tehničar
  • Geološko-paleontološka zbirka - najviše 4 studenta

Studenti su se dužni upisati na liste koje će se od petka 30. listopada nalaziti na ulaznim vratima svake od spomenutih prostorija. Termin za rad u spomenutim prostorijama potrebno je unaprijed rezervirati u kontaktu s predmetnim nastavnikom i/ili voditeljem laboratorija Ž. Ištukom dipl.inž.