Prof. dr. sc. Eduard Marušić-Paloka...

Nagrada "Andrija Mohorovičić" Sveučilišta u Zagrebu dodjeljuje se od 2011. pojedincima u Hrvatskoj i inozemstvu za znanstvene rezultate, promicanje znanstvene discipline i struke te za prijenos znanja i odgoj mladih stručnjaka u području prirodnih znanosti.

Povjerenstvo za predlaganje kandidata za dodjelu nagrade "Andrija Mohorovičić" je 17. rujna 2021. donijelo Zaključak i prijedlog u kojem ističe:

Prof. dr. sc. Eduard Marušić-Paloka, redoviti profesor u trajnom zvanju na Matematičkom odsjeku PMF-a u Zagrebu, je vrsni znanstvenik. Ostvario je zavidna znanstvena dostignuća iz polja matematike, posebno u području matematičkog modeliranja u mehanici fluida, s posebnim naglaskom na rigorozno opravdanje empirijskih modela. Istaknuo se promicanjem primijenjene matematike. Kao predavač niza kolegija na svim razinama studija uspješno je djelovao u prijenosu znanja i odgoju mladih stručnjaka. Obnašao je i odgovorne dužnosti na matičnom fakultetu, Sveučilištu u Zagrebu i nacionalnim znanstvenim tijelima.

 

Dobitniku prof. dr. sc. Eduardu Marušiću-Paloki čestitamo na ovom iznimnom uspjehu, a kratki prikaz njegove znanstvene, nastavne i stručne djelatnosti možete vidjeti ovdje.

Autor: Božidar Tartaro
Popis obavijesti