Koordinator za e-učenje Fizičkog odsjeka: Doc.dr.sc. Dalibor Paar


Centar za e-učenje Srca uspostavio je dodatni videokonferenciji sustav za webinare temeljen na softveru otvorenog koda eduMeet. Sustav eduMeet dostupan je izravno kroz sustav Merlin kao aktivnost u e-kolegiju. Sustav je jednostavan za korištenje i omogućava audio/video komunikaciju među sudionicima, dijeljenje ekrana, chat, postavljanje datoteka i upravljanje korisnicima. Sustav nema mogućnost snimanja stoga je namijenjen za održavanje online predavanja, sastanaka i konzultacija na kojima nije potrebno snimanje.

Glavna prednost sustava eduMeet je u tome što ne zahtijeva instaliranje bilo kakvog dodatnog softvera ili dodataka jer većina modernih web-preglednika (poput Google Chrome-a, Microsoft Edge-a, Mozilla Firefox-a ili Opere) izvorno podržava webRTC standard, uključujući i njihove inačice na mobilnim uređajima.

Nadamo se da će novi sustav olakšati svim Vašim nastavnicima održavanje nastave i konzultacija s studentima, ali i omogućiti online sastanke Vašim nastavnicima, a sve unutar okruženja sustava Merlin.

Kako bi nastavnicima i studentima olakšali rad u novom sustavu izradili smo i priručnik za rad sa sustavom eduMeet koji je dostupan na adresi https://wiki.srce.hr/display/CEU/Upute+za+rad+sa+sustavom+eduMeet.
 

Autor: webmaster FO
Popis obavijesti