Obavijesti

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, Karijerni centar moli studente da svoje upite umjesto osobnim dolaskom dostavljaju e-mailom na info@karijere.pmf.hr, dok će karijerijerna i psihološka savjetovanja Karijerni centar održavati online putem Zoom/Teams platforme do poboljšanja epidemiološke situacije i preseljenja Karijernog centra u novi prostor.

Autor: Matea Butigan

 

Dragi studenti,

pozivamo Vas da se prijavite na radionicu „S prakse na posao“ koja Vam može pomoći u strukturiranju vlastitih interesa, načinima provedbe stručne prakse i povezivanju s poslodavcima te što uspješnijem zapošljavanju nakon završetka studija.

Radionica će se održati online, u petak, 14.1.2022.

Zainteresirani se mogu prijaviti na radionicu na ovom linku.

Vaš Karijerni centar!

Autor: Ružica Branković Klun

Dragi/e studenti/ice,

otvoren je novi online sustav za stručnu praksu. Online sustav možete pronaći na ovom linku: ONLINE SUSTAV ZA STRUČNU PRAKSU.

Molimo vas da za korištenje sustava pažljivo pročitate UPUTE ZA KORIŠTENJE ONLINE SUSTAVA ZA STUDENTE.

Ako odgovor na neko pitanje ne možete pronaći u Uputama, slobodno nam se obratite s upitom putem e-maila na matea.butigan@karijere.pmf.hr

Želimo vam puno sreće u traženju prakse!

Vaš Karijerni centar

 

Napomena: S obzirom da je sustav tek pokrenut, poslodavci još uvijek kreiraju profile u sustavu i kreću s objavama oglasa tijekom ovog tjedna - moguće je da ovaj tjedan nećete imati vidljiv niti jedan oglas, ili samo jedan ili par oglasa poslodavaca. Molimo vas da iskoristite ovo vrijeme za izradu i doradu vašeg profila (životopisa) unutar sustava, te da provjeravate s vremena na vrijeme objavljene oglase u sustavu.

Autor: Matea Butigan
OBAVIJEST - STRUČNA PRAKSA

Dragi/e studenti/ice,

podsjećamo da je danas posljednji dan upisa kolegija Stručna praksa u zimskom semestru! U zimskom semestru kolegij obavljaju studenti koji praksu planiraju obavljati u zimskom semestru, ili na prijelazu u ljetni semestar.  Svi studenti koji praksu planiraju obavljati isključivo u ljetnom semestru, upisuju kolegij u ljetnom semestru, osim iznimno ako nemaju taj kolegij u ljetnom semestru (Geologija, dipl. Geografija). U tom slučaju upisuju kolegij u zimskom semestru. (Napomena: studenti Kemije mogu uz molbu upisati praksu s preddiplomskog studija u ljetnom semestru, ako praksu planiraju obavljati u ljetnom semestru.

Napominjemo da je važno potruditi se obavljati praksu u semestru u kojem ste upisali praksu, a radi osiguranja studenata. Međutim, ako se dogodi da stručnu praksu djelomično obavite u zimskom semestru(ne stignete odraditi sve radne sate), moguće je ostatak prakse odraditi u ljetnom semestru (najkasnije do kraja rujna 2022.). Ovakve situacije su očekivane, posebno zbog epidemiološke situacije, i korištenje online sustava će vam biti omogućeno kroz cijelu akademsku godinu (ne samo kroz zimski semestar). 

Online sustav za stručnu praksu biti će u funkciji najvjerojatnije do kraja ovog tjedna. Po otvaranju sustava poslodavci će također kreirati svoje profile i krenuti s objavom oglasa, pa vas molimo za strpljenje (neće sve biti dostupno i objavljeno isti dan). Ipak, od samog ulaska u sustav moći ćete kreirati i dopunjavati svoj profil u obliku životopisa, pa predlažemo da iskoristite nekoliko dana do objava oglasa za rad i doradu vašeg životopisa. Karijerni centar će vam biti na raspolaganju za pomoć sa životopisima!

Još jednom podsjećamo studente čiji poslodavci nisu na našem popisu poslodavaca da nam dostave ime firme/institucije i kontakt e-mail osobe kod koje su dogovorili praksu  na mail matea.butigan@karijere.pmf.hr

Također, nastavno na upite, potvrđujemo:

- studenti mogu upisati kolegij Stručna praksa i ako nisu dogovorili praksu kod poslodavca (studenti traže poslodavca kroz online sustav)

- studenti koji su već odradili stručnu praksu moći će unijeti sve odrađene sate naknadno u online sustav, i dobiti svu dokumentaciju. Isto vrijedi i za studente koji su djelomično odradili praksu, pa će je nastaviti odrađivati.

Zahvaljujemo svima na strpljenju i veselimo se što će online sustav za stručnu praksu olakšati studentima povezivanje s poslodavcima i vođenje dokumentacije vezano za praksu.

Za daljnje upute pratite naše obavijesti na webu i društvenim mrežama!

 

Vaš Karijerni centar

Autor: Matea Butigan

Dragi/e studenti/ice,

u petak (22.10.) s početkom u 10 sati održava se drugi online Susret karijernih centara. Ukoliko nam se želite pridružiti, prijavite se putem linka za prijavu sudjelovanja.

Vidimo se!

Autor: Tereza Oreb

Dragi/e studenti/ice,

objavljene su nove Upute za stručnu praksu u ovoj akademskoj godini.

Popis poslodavaca vezan za Upute možete pronaći ovdje.

 

Vaš Karijerni centar

Autor: Matea Butigan

Dragi/e studenti/ice,

od ove akademske godine više nije potrebno pribavljati Uputnicu za stručnu praksu kako biste upisali kolegij Stručna praksa.

Tijekom listopada 2021. započinjemo s korištenjem novog online sustava za stručnu praksu putem kojeg će studenti moći tražiti poslodavce i dogovarati praksu, kao i voditi potrebnu dokumentaciju vezanu za praksu.

To znači da nije potrebno imati dogovorenog poslodavca kako biste upisali kolegij Stručna praksa, već ga možete dogovoriti naknadno (kroz online sustav preko Popisa poslodavaca, ili samostalno).

Eventualni naknadni ispis kolegija Stručna praksa neće se naplaćivati.

Zato pozivamo sve zainteresirane studente/ice da upišu kolegij Stručna praksa i čekaju daljnje obavijesti o uključivanju u online sustav za stručnu praksu! Kolegiji Laboratorijska stručna praksa i Radna praksa također će se voditi kroz online sustav za stručnu praksu.

Studenti i dalje mogu tražiti poslodavce i samostalno. Za studente koji samostalno pronađu poslodavca napominjemo da je potrebno s nositeljem/icom kolegija na njihovom odsjeku provjeriti je li poslodavac prihvatljiv za stručnu praksu, te ukoliko jest, dostaviti Karijernom centru podatke o poslodavcu kako bismo ga kontaktirali radi sklapanja sporazuma (podatke dostaviti na mail matea.butigan@karijere.pmf.hr).

Za upis kolegija Stručna praksa više nije potrebno dolaziti u Karijerni centar, već studenti upisuju kolegij u referadi ili putem Studomata (ovisno o odsjeku).

Za upite vezane za upisivanje predmeta na drugom odsjeku ili pitanja vezana za ECTS bodove, molimo da se obratite nositeljima/icama kolegija Stručna praksa na Vašem odsjeku.

Sve daljnje informacije moći ćete pronaći na web stranici i društvenim mrežama Karijernog centra.

Vaš Karijerni centar

Autor: Matea Butigan

WISe se vraća! Ako i ti želiš biti WISe, prijavi se i sudjeluj u organizaciji našeg Dana karijera koji će se održati 3.11.2021. Za sva pitanja, uvijek smo dostupni na wise@karijere.pmf.hr Čekamo te!

Prijavi se putem ovog obrasca.

Autor: Matea Butigan

Dana 29. travnja 2021. godine održana je online svečanost na kojoj je predstavljen projekt „Provedba i unapređenje stručne prakse na PMF-u - ProSPer PMF“. 

Sudionicima su se na početku obratili prof. dr. sc. Mirko Planinić, dekan PMF-a, izv. prof. dr. sc. Martina Jakovčić, prodekanica za međunarodnu suradnju, i doc. dr. sc. Sofia Ana Blažević, voditeljica Projekta ProSPer PMF. 

Na svečanosti je predstavljen Projekt ProSP-er PMF, premijerno je prikazan promotivni video o Karijernom centru PMF-a, način odvijanja stručne prakse i pružanja savjetodavnih usluga Karijernog centra PMF-a, te su prezentirani dojmovi studenata/ica o pruženim uslugama. Svoj doprinos svečanosti dali su i predstavnici studenata/ica PMF-a - Bruna Bandula, predsjednica Studentskog zbora PMF-a, i Mario Borna Mjertan, predstavnik studenata u Vijeću Matematičkog odsjeka PMF-a, koji su se osvrnuli na dosadašnja iskustva studenata/ica PMF-a pri suradnji i korištenju usluga Karijernog centra PMF-a. 

Na svečanosti je sudjelovala i Mina Đorđević iz Agencije za znanost i visoko obrazovanje, koja je izrazila zadovoljstvo prezentiranim materijalima i provedbom Projekta ProSPer PMF. 

Promotivni video Karijernog centra PMF-a nalazi se na sljedećem LINKU.
 

Autor: Tereza Oreb
Autor: Matea Butigan

Informacije o Karijernom centru

KARIJERNI CENTAR

 Od 1. srpnja 2020. godine u sklopu projekta "Provedba i unapređenje stručne prakse na PMF-u - ProSPer PMF" na PMF-u je započeo s radom Karijerni centar čiji je cilj omogućiti studentima/icama obavljanje stručne prakse, informiranje o stručnoj praksi te povezivanje studenata/ica s firmama i institucijama kod kojih bi mogli steći radno iskustvo tijekom studiranja.

U Karijernom centru studenti/ice mogu potražiti i karijerno i psihološko savjetovanje, sudjelovati na besplatnim radionicama, projektima i drugim aktivnostima.

 

RADNO VRIJEME

Radno vrijeme Karijernog centra sa studentima/icama je svakim radnim danom od 10 do 11 sati za nenajavljene dolaske. Za dogovor termina savjetovanja, pomoći sa sastavljanjem životopisa i sl., potrebno je javiti se na e-mail info@karijere.pmf.hr

NAPOMENA: Ljetno radno vrijeme sa studentima/icama:

Karijerni centar tijekom ljetnog razdoblja (od 1.7. do 10.9.) prima studente/ice isključivo uz prethodni dogovor termina putem e-maila.

 

ADRESA

 Karijerni centar PMF-a

Horvatovac 102a - Kemijski odsjek  

 

KONTAKT

 Ružica Branković Klun, univ. spec. psych., stručna suradnica Karijernog centra 

ruzica.brankovic.klun@karijere.pmf.hr 

Tereza Oreb, mag. act. soc. i Gestalt psihoterapeutkinja, stručna suradnica Karijernog centra 

tereza.oreb@karijere.pmf.hr 

Matea Butigan, mag. iur., voditeljica Karijernog centra 

matea.butigan@karijere.pmf.hr 

 

SLUŽBE KARIJERNOG CENTRA

Realizacija misije, vizije i ciljeva Karijernog centra PMF-a izvršava se kroz tri službe:

Služba za suradnju s alumnima

Osnovana s ciljem povezivanja s alumnima, njihovog međusobnog umrežavanja te umrežavanja s nastavnim osobljem fakulteta, studentima/icama i Karijernim centrom u svrhu ostvarivanja suradnje kroz zajednička druženja, studentsku praksu i zapošljavanje studenata.

Služba za karijerno savjetovanje

Osnovana s ciljem poticanja razvoja vještina upravljanja karijerom, povećanja zapošljivosti i konkurentnosti studenata/ica na tržištu rada te povezivanja studenata/ica i potencijalnih poslodavaca.

Služba za psihološko savjetovanje

Služba za psihološko savjetovanje Karijernog centra PMF-a svim studentima/icama i djelatnicima/ama pruža stručnu pomoć i podršku u ostvarivanju akademskog i profesionalnog uspjeha te unapređenju kvalitete života i studiranja. U službi za psihološko savjetovanje planirane su aktivnosti individualnog i grupnog savjetovanja, izrade psiho-edukativnih materijala, edukativno-iskustvenih radionica, tematskih predavanja te istraživanja potreba studenata/ica.

 

MISIJA KARIJERNOG CENTRA

Misija Karijernog centra je pružiti podršku studentima/icama u stjecanju radnog iskustva kroz stručnu praksu tijekom studija te im pomoći u pronalasku budućeg zaposlenja.

Osim navedenog, Karijerni centar studentima/icama nudi karijerno i psihološko savjetovanje koje se provodi u svrhu povećanja akademske uspješnosti studenata, ispunjenja njihovih potencijala i ostvarenja uspješne buduće karijere.

 

VIZIJA KARIJERNOG CENTRA

Vizija Karijernog centra je postati mjesto gdje će studenti/ice kontinuirano tijekom studija dobivati podršku:

• u razvoju karijere,

• u stjecanju znanja i vještina koji će ih učiniti konkurentnima na tržištu rada,

• tijekom pohađanja stručne prakse,

• u vezi bilo kakvih poteškoća na koje bi mogli naići tijekom studija ili prilikom traženja buduće karijere.

 

Informacije o Karijernom centru možete naći i u prezentaciji Stručna praksa na PMF-u.


Važni dokumenti