Dragi/e studenti/ice,

s obzirom na veliki broj upita koji pristižu u Karijerni centar u vezi stručne prakse, molimo vas za strpljenje i najbitnije odgovore pišemo u nastavku:

1) stručnu praksu za ovu akademsku godinu potrebno je evidentirati u Online sustavu za stručnu praksu NAJKASNIJE do kraja rujna, a kako biste bili sigurni da će dokumentacija biti pravovremeno potvrđena - najkasnije do 20. RUJNA

2) ako ste dovršili stručnu praksu i vaš status u Online sustavu je "čeka zaključivanje", potrebno je još ispuniti anonimnu anketu o mentoru

3) ako ste dovršili stručnu praksu i vaš status u Online sustavu je "zaključena", Potvrda o obavljenoj stručnoj praksi vam je automatski dostavljena na mail (ako nije stigla, provjerite spam folder). Potvrdu je potrebno čim prije proslijediti vašoj referadi da vam upišu predmet kao položen

4) rok za prijavu novih poslodavaca je bio do 1.7. s produljenim rokom do 22.7. - nakon toga nije više moguće prijaviti nove poslodavce za ovu akademsku godinu (do kraja rujna). Za iduću akad. godinu prijave poslodavaca kreću od 1.10.

5) za sva dodatna pitanja vezana za određeni odsjek i pravila odsjeka (npr. broj ECTS-ova i sl.) potrebno je javiti se vašem nositelju kolegija na odsjeku ili referadi odsjeka

6) ako vam dokumentacija u sustavu još nije potvrđena (čeka potvrdu fakulteta), to je iz razloga što su nositelji kolegija trenutno preopterećeni jer je jako puno studenata predalo dokumentaciju na pregled tijekom ljeta - molimo vas za strpljenje!

Vaš Karijerni centar

 

Autor: Matea Butigan
Popis obavijesti

Informacije o Karijernom centru

KARIJERNI CENTAR

 Od 1. srpnja 2020. godine u sklopu projekta "Provedba i unapređenje stručne prakse na PMF-u - ProSPer PMF" na PMF-u je započeo s radom Karijerni centar čiji je cilj omogućiti studentima/icama obavljanje stručne prakse, informiranje o stručnoj praksi te povezivanje studenata/ica s firmama i institucijama kod kojih bi mogli steći radno iskustvo tijekom studiranja.

U Karijernom centru studenti/ice mogu potražiti i karijerno i psihološko savjetovanje, sudjelovati na besplatnim radionicama, projektima i drugim aktivnostima.

 

RADNO VRIJEME

Za dogovor termina savjetovanja, pomoći sa sastavljanjem životopisa, pomoći sa obraćanjem poslodavcima, pomoći u vezi stručne prakse i sl., potrebno je javiti se na e-mail info@karijere.pmf.hr

NAPOMENA: Studenti/ice koji nemaju dogovoreni termin za sastanak neće moći biti primljeni nenajavljeno ako je u tijeku neki drugi rezervirani termin, radionica, savjetovanje ili sastanak - zato molimo studente/ice da se svakako jave putem e-maila info@karijere.pmf.hr i rezerviraju svoj termin.

 

ADRESA

 Karijerni centar PMF-a

Horvatovac 102a - Kemijski odsjek  

 

KONTAKT

 

Tereza Oreb, mag. act. soc. i Gestalt psihoterapeutkinja, stručna suradnica Karijernog centra 

tereza.oreb@karijere.pmf.hr 

Matea Novak, mag. iur., voditeljica Karijernog centra 

matea.butigan@karijere.pmf.hr 

 

SLUŽBE KARIJERNOG CENTRA

Realizacija misije, vizije i ciljeva Karijernog centra PMF-a izvršava se kroz tri službe:

Služba za suradnju s alumnima

Osnovana s ciljem povezivanja s alumnima, njihovog međusobnog umrežavanja te umrežavanja s nastavnim osobljem fakulteta, studentima/icama i Karijernim centrom u svrhu ostvarivanja suradnje kroz zajednička druženja, studentsku praksu i zapošljavanje studenata.

Služba za karijerno savjetovanje

Osnovana s ciljem poticanja razvoja vještina upravljanja karijerom, povećanja zapošljivosti i konkurentnosti studenata/ica na tržištu rada te povezivanja studenata/ica i potencijalnih poslodavaca.

Služba za psihološko savjetovanje

Služba za psihološko savjetovanje Karijernog centra PMF-a svim studentima/icama i djelatnicima/ama pruža stručnu pomoć i podršku u ostvarivanju akademskog i profesionalnog uspjeha te unapređenju kvalitete života i studiranja. U službi za psihološko savjetovanje planirane su aktivnosti individualnog i grupnog savjetovanja, izrade psiho-edukativnih materijala, edukativno-iskustvenih radionica, tematskih predavanja te istraživanja potreba studenata/ica.

 

MISIJA KARIJERNOG CENTRA

Misija Karijernog centra je pružiti podršku studentima/icama u stjecanju radnog iskustva kroz stručnu praksu tijekom studija te im pomoći u pronalasku budućeg zaposlenja.

Osim navedenog, Karijerni centar studentima/icama nudi karijerno i psihološko savjetovanje koje se provodi u svrhu povećanja akademske uspješnosti studenata, ispunjenja njihovih potencijala i ostvarenja uspješne buduće karijere.

 

VIZIJA KARIJERNOG CENTRA

Vizija Karijernog centra je postati mjesto gdje će studenti/ice kontinuirano tijekom studija dobivati podršku:

• u razvoju karijere,

• u stjecanju znanja i vještina koji će ih učiniti konkurentnima na tržištu rada,

• tijekom pohađanja stručne prakse,

• u vezi bilo kakvih poteškoća na koje bi mogli naići tijekom studija ili prilikom traženja buduće karijere.

 

 


Važni dokumenti

Repozitorij je prazan