Alumni:

Alumni je popularni naziv (množina od lat. alumnus, štićenik) za bivše studente nekog visokog učilišta. Pojmom alumni obuhvaćeni su svi bivši i sadašnji studenti koji su stekli diplomu na Biološkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Popis naveden u nastavku obuhvaća sve diplomirane biologe, diplomirane inženjere, profesore te magistre struke od 1946. godine kada je osnovan Prirodoslovno-matematički fakultet unutar kojeg djeluje Biološki odjel. Popis alumnija Biološkog odsjeka nastao je korištenjem podataka iz sljedećih izvora:

  • radnih materijala korištenih za izradu Spomenice PMFa: 120 godina nastave prirodoslovlja i matematike na Sveučilištu u Zagrebu (21. travnja 1876. – 21. travnja 1996.) za popis diplomiranih studenata od 1946. do 1996. godine.

  • radnih materijala Studentske referade Biološkog odsjeka PMFa (popis studenata od 1996. do 2016. godine, uključuju samo studente po predbolonjskom programu)

  • ISVU sustava (od 2008. na dalje za studente po bolonjskom programu).Cilj:

Cilj Alumni baze je uspostaviti vezu sa diplomiranim studentima Biološkog odsjeka te osigurati jedinstvenu platformu za međusobnu komunikaciju. Biološki odsjek želi također doprinijeti poticanju suradnje između ustanova, tvrtki i organizacija u kojima su bivši studenti zaposleni u zemlji i svijetu, omogućavajući poboljšanje životnih i radnih uvjeta ili pomažući suradnji na zajedničkim projektima, pronalascima stipendije ili posla. U tom smislu, međusobna komunikacija bivših studenata BO jedan je od najvažnijih čimbenika u svrhu zaštite interesa biološke struke.

Uključite se!


Potraži i poveži se sa kolegicama i kolegama iz studentskih dana.

 

Registracija

Tražilica

Upute