Anketa

Na ovoj stranici trenutno nije odabrana niti jedna anketa!

Repozitorij

Repozitorij je prazan

Računarski praktikum 1

Šifra: 24207
ECTS: 4.0
Nositelji: v. pred. dr. sc. Goran Igaly - Predavanja
Izvođači: mr. sc. Marija Barkiđija - Auditorne vježbe
dr. sc. Matko Ljulj - Auditorne vježbe
doc. dr. sc. Matej Mihelčić - Auditorne vježbe
Borna Vukorepa, mag. math. - Auditorne vježbe
Engleski jezik:

1,0,0

Nastava se odvija na hrvatskom jeziku u svim svojim elementima, a stranim studentima koji su pridruženi mješovitoj grupi nudi se mogućnost savladavanja predmeta pomoću dodatnih izravnih konzultacija s nastavnikom i asistentima na engleskom jeziku. Pri tome, nastavnik stranog studenta upućuje na odgovarajuću literaturu na engleskom jeziku te mu osigurava mogućnost polaganja predmeta na engleskom jeziku.
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 15
Auditorne vježbe 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
CILJ KOLEGIJA: Razvijanje vještine programiranja. Usvajanje jednostavne metode za oblikovanje i dokumentiranje programa. Postupno privikavanje na objektni pristup programiranju. Naglasak je na samostalnom radu studenata, te na izradi većih studijskih primjera.

NASTAVNI SADRŽAJI:
1. Paradigme, metode i alati. Rekapitulacija klasičnog (funkcionalnog) pristupa programiranju. Osnovne ideje objektnog programiranja te usporedba s klasičnim pristupom. Odabrani dijelovi iz Unified Modelling Language - UML. Nužne naredbe programskog jezika C++.
2. Izrada studijskog primjera. Oblikovanje i dokumentiranje rješenja složenijeg problema pomoću UML. Implementacija rješenja na računalu pomoću programskog jezika C ili podskupa jezika C++. Korištenje klasičnih programerskih alata za prevođenje, povezivanje, testiranje i debugiranje programa (na primjer UNIX alati). Upoznavanje i korištenje standardne biblioteke funkcija i klasa.
Literatura:
 1. D. Sušanj: PC računala izvana i iznutra
 2. D. Petric: Internet uzduž i poprijeko
Preduvjeti za:
Upis predmeta :
Položen : Strukture podataka i algoritmi
4. semestar
Obavezni predmet - Redovni Studij - Matematika
Termini konzultacija:
 • v. pred. dr. sc. Goran Igaly:

  ponedjeljak 12-13

  srijeda 14-15

   

  Lokacija: 226
 • dr. sc. Matko Ljulj:

  Petak, 10-12h (obavezna najava mailom)

  Lokacija: 312

SADRŽAJ

Za vrijeme nastave na daljinu (1, 2., 5. i 6. tjedan nastave) predavanja iz RP1 (inž) objavljivat će se u obliku video snimke

Snimke predavanja

Predavanje iz određenog tjedna morate odgledati najkasnije do kraja tog tjedna. Nakon odgledanog predavanja ispunite anketu na adresi https://forms.gle/gEn8BmS2scvgEXq39

Poveznice na mrežne sadržaje kolegija RP1: 

Predavanja: http://dama.math.hr/moodle/course/view.php?id=26

Predavanjima se pristupa kao gost, lozinka je "gost" (bez navodnika)


Vježbehttps://web.math.pmf.unizg.hr/nastava/rp1/

 

U prvom, drugom, petom i šestom tjednu nastave objavljuju se video snimke predavanja koje su studenti dužni pogledati najkasnije do kraja tekućeg tjedna (nedjelja do ponoći). Evidencija gledanosti predavanja vodi se putem ankete koju studenti ispunjavaju nakon odgledanog predavanja.

U trećem i četvrtom tjednu predavanja će se održavati u redovitom terminu predviđenom za hibridnu nastavu (u ponedjeljak za jednu grupu studenata, u srijedu za drugu), uz mogućnost praćenja i putem Zooma. Evidencija gledanosti vodi se na isti način kao i u ostalim tjednima.

 


Obavijesti