Obavijesti

STUDENTSKI PREDSTAVNICI U VIJEĆU MATEMATIČKOG ODSJEKA

Službena mail adresa studentskih predstavnika MO na koju možete slati upite: studentski.predstavnici@math.hr.

Svakako, slobodno dođeš i uživo do studentskog predstavnika kada ga vidiš na fakultetu.


Obrasci

Obrazac Datum Tip
Pitanja maturanata 18. 1. 2022. u 22:17 Javni obrazac
Pitanja predstavnicima 20. 12. 2021. u 23:16 Javni obrazac

Anketa

Glasovanje je završilo!

Anketa

Glasovanje je završilo!

Anketa

Glasovanje je završilo!

TKO JE STUDENTSKI PREDSTAVNIK?

Studentski predstavnik je student preddiplomskog ili diplomskog studija koji svaki mjesec sudjeluje na sjednicama Vijeća odsjeka, zanimaju ga zbivanja i odluke koje se donose na fakultetu i odsjeku te ako postoji problem ili ideja kako unaprijediti studiranje, aktivno komunicira sa studentima, ostalim predstavnicima, voditeljima smjerova i drugim osobama po potrebi.

  • Recimo da student ima predobar prijedlog za promjenu nečega na kolegiju. Kome da se javi s tom idejom? Studentski predstavnik će biti posrednik jer zna kome i na koji način se predlažu ideje - mailom profesoru, razgovoru s voditeljem smjera, predlaganjem na sjednici Vijeća...
  • Primjerice, grupa studenata ima problem na određenom kolegiju i želi se žaliti. Kome i kako će to učiniti? Ovdje uskače studentski predstavnik koji u ime studenata priča s osobom za koju procijeni da se treba obratiti - voditeljem smjera, pomoćnikom za nastavu, nastavnikom, pročelnikom...
  • Recimo da se na sjednici Vijeća odsjeka donosi bitna odluka vezana za studente. Studentski predstavnik ima pravo sudjelovati u raspravi založiti se za svoje kolege.
  • Zanima te kako je na višim godinama, a ne poznaješ nekog starijeg kolegu? Slobodno se javiš bilo kome od studentskih predstavika.
  • Recimo da maturant želi saznati nešto o Matematičkom odsjeku, slobodno se može obratiti bilo kojem od studentskih predstavnika.

Studentski predstavnici su također povezani sa Studentskim zborom PMF-a te mogu komunicirati s predstavnicima ostalih odsjeka i studentskim pravobraniteljima ili usmjeriti studente da se jave nekome od njih kada je potrebno.
Studentski predstavnici unutar Vijeća međusobno redovito komuniciraju te se sastaju po potrebi kako bi raspravili o aktualnim temama, problemima i idejama na razini odsjeka ili pojedinih smjerova. Kako Matematički odsjek ima veći broj predstavnika, pokušava se ravnomjerno izabrati predstavnike ovisno o smjeru na kojem studiraju ili o aktivnosti kojom se bave, primjerice za poboljšanje određenih kolegija, pregled studentskih anketa, rješavanje nekog specifičnog studentskog problema, komunikaciju i informiranje studenata i slično.


KAKO POSTATI STUDENTSKI PREDSTAVNIK U VIJEĆU ODSJEKA?

Početkom svake akademske godine Studentski zbor PMF-a raspisuje natječaj u sklopu kojega se studenti prijavljuju za studentske predstavnike.
Za studentskog predstavnika može se prijaviti redovni student PMF-a u Zagrebu. Za prijavu treba poslati mail Studentskom zboru koji sadrži:

  • Prijepis ocjena kojim se potvrđuje da je osoba redovan student PMF-a tekuće akademske godine i da je ostvarila minimalno 60 ECTS-a u zadnje dvije godine
  • Motivacijsko pismo zašto bi osoba htjela biti predstavnik i zašto bi bila dobar kandidat

Nakon toga, Studentski zbor razmatra prijave i odabire studentske predstavnike Vijeća odsjeka.
Zainteresirani studenti su slobodni javiti se na mail i mimo natječaja te će biti kontaktirani u slučaju da u Vijeću odsjeka nema dovoljan broj predstavnika.

Natječaj za akademsku godinu 2021./2022. bio je u listopadu.
No, ako biste htjeli postati studentski predstavnik, slobodno se javite.

 


ŠTO JE VIJEĆE ODSJEKA?

Vijeće odsjeka čine redoviti i izvanredni profesori, docenti, predstavnici poslijedoktoranada i asistenata te studentski predstavnici.
Na Vijećima se donose skoro sve važne odluke – potvrđivanje novih zaposlenika, troškova participacija, dobivanja nagrada, kalendara nastave, te se potvrđuju i drugi prijedlozi vezani za nastavu koje Vijeću odsjeka predlaže Vijeće voditelja studija i Kolegij MO kao npr. rasporedi kolokvija, povjeravanje zaduženja za predmete...

Studentski predstavnici sudjeluju na sjednicama tako da glasaju i raspravljaju po potrebi.
U slučaju Matematičkog odsjeka, obično bude 10-12 studentskih predstavnika koji su ujedno i članovi Vijeća MO.

Statutom PMF-a je propisano da 15 % članova Vijeća odsjeka čine studenti.

PMF je jedinstven po tome što sadrži sedam odsjeka. Budući da oni često donose nezavisne odluke, svaki od njih ima svoje Vijeće. Također postoji i zajedničko Fakultetsko vijeće PMF-a na kojemu se donose najbitnije odluke. Više informacija o Fakultetskom vijeću i studentskim predstavnicima u njemu dostupno je na sljedećoj poveznici.

Vijeće voditelja studija (VVS) se sastaje na poziv pomoćnika pročelnika za nastavu. Uobičajeno zasjeda jednom mjesečno te sastavlja prijedloge koji se potom šalju na izglasavanje Vijeću odsjeka.
Na VVS-u sudjeluju voditelji svakog pojedinog studija, dva studentska predstavnika kao i drugi nastavnici koje se imenuje u sastav VVS-a.
Na VVS-u se iznose prijedlozi o novim izbornim predmetima, temama diplomskih radova, rasporedima kolokvija, uvjetima za upis na diplomski, zaduženjima za predmete, itd.


STUDENTSKI PREDSTAVNICI VIJEĆA MATEMATIČKOG ODSJEKA

 

Luka Kolar

Diplomski studij: Teorijska matematika
1. godina

 lkolar.math@pmf.hr

Ivan Seferović

Prijediplomski studij: Matematika
1. godina

  iseferov.math@pmf.hr

Josip Đurinić

Integrirani prijediplomski i diplomski studij: Fizika i matematika; smjer: nastavnički
2. godina

  jdurinic.math@pmf.hr

Timotej Repak

Diplomski studij: Matematička statistika
1. godina

  trepak.math@pmf.hr

Duje Grgić

Prijediplomski studij: Matematika
3. godina

 dgrgic.math@pmf.hr

Tomislav Novak

Diplomski studij: Teorijska matematika
1. godina

 tnovak.math@student.math.hr


Broj posjeta:
35958