TURNITIN - softver za provjeru autentičnosti

 

Softver je namijenjen prvenstveno provjeri autentičnosti studentskih radova, od seminarskih do završnih i doktorskih. Provjeru radova mogu vršiti nastavnici i studenti.

 

Administratori za softver Turnitin na PMF-u:
izv. prof. dr. sc. Martina Jakovčić
Gordana Stubičan Ladešić, viši knjižničar

(Napomena: administratori ustanove služe isključivo kao kontakt osobe za informiranje na razini ustanove, definiraju postavke softvera i prate njegovu upotrebu.)

 

 • UPUTE ZA NASTAVNIKE

Prijava se vrši korištenjem AAI@EduHr elektroničkih identiteta.

 

 • UPUTE ZA STUDENTE

Za studente PMF-a omogućen je pristup softveru za provjeru autentičnosti radova Turnitin i svaki student može samostalno provjeriti svoj rad. Postavke su definirane tako da se rad može predavati više puta bez njegove pohrane u Turnitin bazu i može se pregledati generirani izvještaj.
 

Kako koristiti Turnitin?

 1. Prije provjere rada potrebno je poslati poruku na email: turnitin_provjera@pmf.hr sa kratkim zahtjevom za Turnitin korisničke podatke. U odgovoru ćete dobiti Class ID i Enrolment Key
   
 2. Ovdje pristupite softveru Turnitin i ulogirajte se sa vašim AAI@EduHr
   
 3. Odaberite kreirani kolegij - Class Name: Provjera radova za studente
   
 4. Upišite se u kolegij sa Class ID i Enrolment Key podacima koje ste dobili u mailu
   
 5. Odaberite zadaću - Assignment Title: Samoprovjera radova
   
 6. Priložite rad koji želite provjeriti na gumb Submit

 

(Napomena: Možete više puta predati zadaću, s time da nakon trećeg puta prije nove predaje morate pričekati 24 sata. Novi se izvještaj generira za svaku sljedeću predaju na mjestu prethodnog.)

Upute za studente za samostalnu provjeru radova opisane su u poglavlju 4. - pdf dokumenta, a možete pogledati i animiranu uputu na youtube-u.
 

Ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica oko provjere autentičnosti vaših seminarskih, završnih, diplomskih i ostalih radova, slobodno nam se javite na mail turnitin@dekanat.pmf.hr !


Turnitin će ukinuti podršku za Internet Explorer (IE) od 31. kolovoza 2020. godine te preporučamo da softveru pristupate putem drugih web preglednika.

Autor: Gordana Stubičan Ladešić
Popis obavijesti