PMF - Geološki odsjek

ZNANSTVENI RADOVI

Znanstveni radovi djelatnika Geološkog odsjeka objavljeni od 2020. godine dostupni su ovdje.


Korisne poveznice:


WEBSHOP


RASPORED SJEDNICA

Raspored sjednica Vijeća Geološkog odsjeka u ak. god. 2022./23. i datuma predaje materijala za Povjerenstvo za nastavu nalazi se ovdje.


IZDVOJENO

...
Novosti Geologija

Geološke priče s Moslavačke gore

U Tehničkoj školi Kutina doc. dr. sc. Zorica Petrinec s Geološkog odsjeka PMF Zagreb, tijekom obilježavanja Globalnog kemijskog doručka 2023, je održala stručno predavanje pod nazivom „Geološke priče s Moslavačke gore“, a zajedno s doc. dr. sc. Franom Markovićem i asistenticom Ivom Olić održala je i radionice "Igra svjetlosti u stijenama" te "Gdje možemo susresti minerale u svakodnevnom životu?".    Domaćini događaja bili su dionici iz LAG Moslavina, Turističke zajednice Kutina i Grada Kutine koji su učenicima prezentirali inicijativu koja teži uključivanju Moslavačke gore u UNESCO svjetsku mrežu geoparkova. Više o događaju možete pročitati na portalu Radio Moslavine i Kutina.hr.


STUDIRAJ GEOLOGIJU NA ZAGREBAČKOM PMF-u!


OSTALE OBAVIJESTI

Tjedan otvorenog obrazovanja

U sklopu globalne inicijative Tjedan otvorenog obrazovanja, koja se ove godine održava od 6. do 10. ožujka 2023. godine, obavještavamo Vas da Eden Digital Learning Europe organizira brojne webinare, s ciljem podizanja svijesti o važnosti besplatnog, dostupnog i otvorenog obrazovanja.

Više informacija dostupno je ovdje.

Autor: Andrea Čobić
Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade...

Na temelju čl. 13. Statuta i odredbi čl. 2. Pravilnika o dodjeli Rektorove nagrade rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić raspisao je Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2022./2023. 

Autor: Andrea Čobić
Radionica „Principles of invertebrate...

Na poslijediplomskom sveučilišnom studiju Geologija PMF-a održati će se dvodnevna radionica pod naslovom „Principles of invertebrate ichnology“ namjenjena studentima poslijediplomskih i diplomskih studija, no biti će otvorena i za sve druge pristupnike zainteresirane za ihnologiju.

Autor: Andrea Čobić
Predstavljanje knjige "Uvod u...

U utorak 21. veljače 2023. u 13 h u predavaonici A2 Kemijskog odsjeka PMF-a Sveučilišta u Zagrebu, Horvatovac 102a, održat će se predstavljanje sveučilišnog udžbenika Uvod u fizičku oceanografiju akademika Mirka Orlića. Uz autora, knjigu će predstaviti prof. dr. sc. Zvjezdana Bencetić Klaić, prof. dr. sc. Branko Grisogono, doc. dr. sc. Kristina Pikelj i Sandra Gračan, dipl. ing. Izdavač knjige je Element.

Autor: Andrea Čobić

Satnica za ljetni semestar akad. god. 2022./2023. objavljena je na poveznici

Autor: Andrea Čobić

 

Studenti zainteresirani za sudjelovanje i pomaganje na radionicama i izložbama na manifestaciji Dan i noć na PMF-u mogu se javiti doc. Borni Lužar-Oberiteru na e-mail: bluzar@geol.pmf.hr ili osobno (soba 013 na Geološko-paleontološkom zavodu).

 

Više informacija možete naći na web stranici:

https://www.daninoc.pmf.unizg.hr/dnevni-program

Autor: Borna Lužar-Oberiter
Natječaj za dodjelu stipendija...

Senata Sveučilišta u Zagrebu donio je odluku o raspisivanju Natječaja za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu za ak. god. 2022./2023.

Prijave na Natječaj počinju 15. veljače i traju do 10. ožujka 2021., a obavljaju se isključivo elektroničkim putem upisivanjem podataka u aplikaciju na internetskoj stranici Sveučilišta u Zagrebu www.unizg.hr/stipendije.
 

Autor: Andrea Čobić
Anketa karijernog centra

Molimo studente Geologije da ispune anketu na poveznici.

Anketa je anonimna, a provodi je Geološki odsjek PMF-a u suradnji s Karijernim centrom, u svrhu upoznavanja s interesima i trendovima zapošljavanja studenata/ica PMF-a Sveučilišta u Zagrebu.

Unaprijed hvala svima na odazivu!

Autor: Andrea Čobić
MZO novčana potpora za redovite...

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Odluku i obrazac Zahtjeva za ostvarivanje prava na novčanu potporu za podmirenje dijela troškova prijevoza za redovite studente s invaliditetom za akademsku godinu 2022./2023.
 

Autor: Andrea Čobić
Rezultati natječaja za STEM...

Objavljeni su rezultati IV. kruga dodjele državnih STEM stipendija. Rang-liste su dostupne u mrežnoj aplikaciji https://stemstipendije.mzo.hr/

Rok za prihvaćanje državne STEM stipendije je do petka, 3. veljače 2023. godine, do 12 sati.

Autor: Andrea Čobić
Rezultati natječaja za STEM...

Objavljeni su rezultati III. kruga dodjele državnih STEM stipendija. Rang-liste su dostupne u mrežnoj aplikaciji https://stemstipendije.mzo.hr/.     

Rok za prihvaćanje državne STEM stipendije je do utorka, 31. siječnja 2023., do 12 sati.

Autor: Andrea Čobić
Znanost za sve: “Kako digitalna...

Znanost za sve: Pridruži nam se na predavanju o umjetnoj inteligenciji

Znanost za sve projekt je eSTUDENTovog tima Popularizacija znanosti kojem je cilj svim zainteresiranim osobama pokazati kako znanost nije zastrašujuća, već može biti zabavna i lako razumljiva.

Autor: Andrea Čobić
Rezultati natječaja za STEM...

Objavljeni su rezultati II. kruga dodjele državnih STEM stipendija. Rang-liste su dostupne u mrežnoj aplikaciji https://stemstipendije.mzo.hr/.

Autor: Andrea Čobić
Rezultati natječaja za STEM stipendije

Objavljene su rang-liste državne STEM stipendije. Rang-liste su dostupne u mrežnoj aplikaciji https://stemstipendije.mzo.hr/.            

Autor: Andrea Čobić

Objavljen je natječaj za upis na poslijediplomske sveučilišne studije (doktorske studije): Biologija, Fizika, Geologija, Kemija, Matematika, Interdisciplinarni doktorski studij iz oceanologije i Doktorski studij geografije: prostor, regija, okoliš, pejzaž u akademskoj godini 2022./2023., za stjecanje akademskog stupnja doktora znanosti. Tekst natječaja dostupan je na poveznici: 

https://www.pmf.unizg.hr/aktualnosti?@=1n70v#news_26883

Autor: Đurđica Pezelj

Upisi kolegija Stručna praksa se mogu u zimskom semestru obavljati do 30. studenog, a u ljetnom semestru do 31. svibnja. 

Autor: Andrea Čobić

Osnovne informacije za studente prve godine preddiplomskog studija Geologija se mogu naći na dolje naznačenim poveznicama: 

Autor: Andrea Čobić

Objavljen je novi Natječaj za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ (KA131) - 1. krug Natječaja za ak. god. 2022./23.

Tekst Natječaja nalazi se na sljedećoj poveznici.

Autor: Andrea Čobić

Broj posjeta:
373724