PMF - Geološki odsjek

ZNANSTVENI RADOVI

Znanstveni radovi djelatnika Geološkog odsjeka objavljeni od 2020. godine dostupni su ovdje.


Korisne poveznice:


RASPORED SJEDNICA

Raspored sjednica Vijeća Geološkog odsjeka u ak. god. 2022./23. i datuma predaje materijala za Povjerenstvo za nastavu nalazi se ovdje.


IZDVOJENO

...
Novosti Geologija

Uvodno predavanje za studente prve godine prijediplomskog studija Geologija

Uvodno predavanje za studente prve godine prijediplomskog studija Geologija održat će se u petak 29. 9. 2023. u 11.00 sati u predavaonici -008 na Geološko-paleontološkom zavodu Geološkog odsjeka PMF-a. Detalje kako doći na lokaciju studenti mogu naći na: https://www.pmf.unizg.hr/geol/odsjek_-_o_nama/gdje_smo.   Na uvodno predavanje donesite jedan potpisani primjerak ugovora o studiranju (drugi ostaje vama) koji ste trebali preuzeti iz aplikacije za upis. Na uvodnom predavanju bit će vam podijeljene studentske iskaznice (X-ice), ali samo studentima koji su se upisali na ljetnom upisnom roku. Studenti koji su se upisali na jesenskom roku X-ice će biti naknadno dodijeljene kada budu izdane.

Novosti Geologija

STUDIRAJ GEOLOGIJU NA ZAGREBAČKOM PMF-u!


OSTALE OBAVIJESTI

UPISI U DIPLOMSKE STUDIJE

Svi detalji o upisima u diplomske studije mogu se pronaći na poveznici.

Autor: Andrea Čobić
SATNICA ZA ZIMSKI SEMESTAR AK. GOD....

Satnica za zimski semestar se nalazi na poveznici.

Autor: Andrea Čobić
Međunarodna INTERPRAEVENT 2024...

U Beču će se od 10. do 13. lipnja 2024. godine održati međunarodna konferencija INTERPRAEVENT na temu prirodnih hazarda. Rok za predaju kratkih radova (2-8 stranica) je 1. studenoga 2023. Prijavljeni radovi proći će znanstvenu recenziju, a autori najboljih radova bit će pozvani da izlože svoje rezultate na konferenciji u obliku usmenih ili posterskih priopćenja. Pet najboljih studentskih radova bit će prezentirano u zasebnoj studentskoj sekciji, te će biti nagrađeni stipendijama za financiranje troškova putovanja, smještaja i kotizacije.

Web-stranica konferencije: https://interpraevent2024.at/.

Autor: Katarina Gobo
Izmjene i dopune u provođenju...

Na poveznici su informacije o izmijenjenom i dopunjenom sveučilišnom izbornom predmetu „Vršnjačka potpora studentima s invaliditetom“, dostupnom za upis svim studentima koji su upisani na bilo koju sastavnicu (fakultet/akademiju) Sveučilišta u Zagrebu na prijediplomskoj, diplomskoj ili poslijediplomskoj razini studija.

Autor: Andrea Čobić

S obzirom na to da se bliži kraj ljetnog semestra, od 5.6. - 16.6. bit će otvorene ankete za studente, putem Studomata. Mole se svi studenti da pristupe anketiranju, kako bi se dobile povratne informacije o nastavi te u skladu s time radilo na unapređenju i poboljšanju kvalitete nastave. Ankete se ispunjavaju za sve kolegije iz ljetnog semestra na kojima je bilo minimalno troje upisanih studenata.

Autor: Andrea Čobić
ADRIA Education day

RGNF i Regional Center Adria  organiziraju on-line radionicu pod nazivom ADRIA Education Day 2023, 05.06.2023 od 15:00-17:00 sati.

On-line događaj je namijenjen preddiplomskim, diplomskim i doktorskim studentima u programima vezanim uz mineralne sirovine sensu lato: geoznanosti, geothenologija, znanosti o materijalima, procesno inženjerstvo, metalurgija, zbrinjavanje otpada, zaštita okoliša, kemija, biologija, pravo, ekonomija…ali i nastavnom osoblju, stručnjacima i alumnijima tih struka koji žele naučiti kako razviti vlastite inovativne ideje.

Autor: Andrea Čobić
Novi ciklus predavanja: Znanost in...

Novi ciklus predavanja “Znanost in vivo na PMF-u” osmišljen je s ciljem povezivanja različitih odsjeka PMF-a u istraživanjima te poticanja znanstvene suradnje među odsjecima.
Svaki skup predavanja u okviru ciklusa odvija se pod jednom tematikom te uključuje 3-4 predavanja s različitih odsjeka.Prvi skup Znanost in vivo na PMF-u na temu istraživanja s primjenom u biomedicini održat će se 1.6.2023. s početkom u 16 h u predavaonici P1 Kemijskog odsjeka PMF-a.
Prije predavanja, s početkom u 15:30 h predviđena je zakuska. 

Autor: Andrea Čobić
Erasmus+ stručna praksa, 1. krug...

Objavljen je 1. krug natječaja za Erasmus+ stručnu praksu za novu akademsku godinu 2023./2023.

Prvi krug Natječaja je namijenjen studentima koji sa stručnom praksom žele početi u razdoblju od 11.09.2023.- 04.03.2024.

Krajnji rok za online prijave je 29.09.2023. u 12h (podne) - ili ranije, ovisno o predviđenom datumu polaska. Postoji mogućnost i ranijeg zatvaranja natječaja u slučaju ranijeg isteka predviđenih sredstava.

Tekst natječaja se nalazi na poveznici

 

Autor: Andrea Čobić
Radionica o elementima  rijetkih...

U sklopu europskog projekta RECO2MAG organizira se radionica ''Rare Earth Elements (REE) value chain gaps and opportunities in the ADRIA region“ koja je namijenjena  prvenstveno studentima preddiplomskih, diplomskih i doktorskih studija. Održati će se u četvrtak 4. svibnja 2023u vremenu 9 - 14h. Radionica je besplatna, biti će na engleskom jeziku, a zainteresirani studenti mogu se prijaviti i na dužu verziju sa zadaćom pri čemu mogu zaraditi i 1 ECTS bod. Registrirajte se tako da ispunite upitnik na ovoj poveznici.

Autor: Andrea Čobić
Radionica „Application of Conodonts...

Na poslijediplomskom sveučilišnom studiju Geologija PMF-a održati će se radionica pod naslovom „Application of Conodonts in Geology“ namjenjena studentima poslijediplomskih i diplomskih studija, no biti će otvorena i za sve druge pristupnike zainteresirane za konodonte.

Autor: Andrea Čobić

Odlukom Fakultetskog vijeća od travnja 2023. godine na snazi su izmijenjene naknade za troškove usluga iz djelatnosti PMF-a, te prethodni cjenici više nisu aktualni.

Autor: Karmen Fio Firi
Tjedan otvorenog obrazovanja

U sklopu globalne inicijative Tjedan otvorenog obrazovanja, koja se ove godine održava od 6. do 10. ožujka 2023. godine, obavještavamo Vas da Eden Digital Learning Europe organizira brojne webinare, s ciljem podizanja svijesti o važnosti besplatnog, dostupnog i otvorenog obrazovanja.

Više informacija dostupno je ovdje.

Autor: Andrea Čobić
Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade...

Na temelju čl. 13. Statuta i odredbi čl. 2. Pravilnika o dodjeli Rektorove nagrade rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić raspisao je Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2022./2023. 

Autor: Andrea Čobić
Radionica „Principles of invertebrate...

Na poslijediplomskom sveučilišnom studiju Geologija PMF-a održati će se dvodnevna radionica pod naslovom „Principles of invertebrate ichnology“ namjenjena studentima poslijediplomskih i diplomskih studija, no biti će otvorena i za sve druge pristupnike zainteresirane za ihnologiju.

Autor: Andrea Čobić
Predstavljanje knjige "Uvod u...

U utorak 21. veljače 2023. u 13 h u predavaonici A2 Kemijskog odsjeka PMF-a Sveučilišta u Zagrebu, Horvatovac 102a, održat će se predstavljanje sveučilišnog udžbenika Uvod u fizičku oceanografiju akademika Mirka Orlića. Uz autora, knjigu će predstaviti prof. dr. sc. Zvjezdana Bencetić Klaić, prof. dr. sc. Branko Grisogono, doc. dr. sc. Kristina Pikelj i Sandra Gračan, dipl. ing. Izdavač knjige je Element.

Autor: Andrea Čobić

Satnica za ljetni semestar akad. god. 2022./2023. objavljena je na poveznici

Autor: Andrea Čobić
Natječaj za dodjelu stipendija...

Senata Sveučilišta u Zagrebu donio je odluku o raspisivanju Natječaja za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu za ak. god. 2022./2023.

Prijave na Natječaj počinju 15. veljače i traju do 10. ožujka 2021., a obavljaju se isključivo elektroničkim putem upisivanjem podataka u aplikaciju na internetskoj stranici Sveučilišta u Zagrebu www.unizg.hr/stipendije.
 

Autor: Andrea Čobić
Anketa karijernog centra

Molimo studente Geologije da ispune anketu na poveznici.

Anketa je anonimna, a provodi je Geološki odsjek PMF-a u suradnji s Karijernim centrom, u svrhu upoznavanja s interesima i trendovima zapošljavanja studenata/ica PMF-a Sveučilišta u Zagrebu.

Unaprijed hvala svima na odazivu!

Autor: Andrea Čobić
MZO novčana potpora za redovite...

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Odluku i obrazac Zahtjeva za ostvarivanje prava na novčanu potporu za podmirenje dijela troškova prijevoza za redovite studente s invaliditetom za akademsku godinu 2022./2023.
 

Autor: Andrea Čobić
Rezultati natječaja za STEM...

Objavljeni su rezultati IV. kruga dodjele državnih STEM stipendija. Rang-liste su dostupne u mrežnoj aplikaciji https://stemstipendije.mzo.hr/

Rok za prihvaćanje državne STEM stipendije je do petka, 3. veljače 2023. godine, do 12 sati.

Autor: Andrea Čobić
Rezultati natječaja za STEM...

Objavljeni su rezultati III. kruga dodjele državnih STEM stipendija. Rang-liste su dostupne u mrežnoj aplikaciji https://stemstipendije.mzo.hr/.     

Rok za prihvaćanje državne STEM stipendije je do utorka, 31. siječnja 2023., do 12 sati.

Autor: Andrea Čobić
Rezultati natječaja za STEM stipendije

Objavljene su rang-liste državne STEM stipendije. Rang-liste su dostupne u mrežnoj aplikaciji https://stemstipendije.mzo.hr/.            

Autor: Andrea Čobić

Objavljen je natječaj za upis na poslijediplomske sveučilišne studije (doktorske studije): Biologija, Fizika, Geologija, Kemija, Matematika, Interdisciplinarni doktorski studij iz oceanologije i Doktorski studij geografije: prostor, regija, okoliš, pejzaž u akademskoj godini 2022./2023., za stjecanje akademskog stupnja doktora znanosti. Tekst natječaja dostupan je na poveznici: 

https://www.pmf.unizg.hr/aktualnosti?@=1n70v#news_26883

Autor: Đurđica Pezelj

Upisi kolegija Stručna praksa se mogu u zimskom semestru obavljati do 30. studenog, a u ljetnom semestru do 31. svibnja. 

Autor: Andrea Čobić

Osnovne informacije za studente prve godine preddiplomskog studija Geologija se mogu naći na dolje naznačenim poveznicama: 

Autor: Andrea Čobić

Objavljen je novi Natječaj za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ (KA131) - 1. krug Natječaja za ak. god. 2022./23.

Tekst Natječaja nalazi se na sljedećoj poveznici.

Autor: Andrea Čobić

Broj posjeta:
434818