PMF - Geološki odsjek

ZNANSTVENI RADOVI

Znanstveni radovi djelatnika Geološkog odsjeka objavljeni od 2020. godine dostupni su ovdje.


Korisne poveznice:


RASPORED SJEDNICA

Raspored sjednica Vijeća Geološkog odsjeka u ak. god. 2023./24. i datuma predaje materijala za Povjerenstvo za nastavu nalazi se ovdje.


IZDVOJENO

...
Novosti Geologija

VAŽNO - upisi u ljetni semestar

Dragi studenti Geološkog odsjeka,   Upis u ljetni semestar ak. god. 2023./2024. prijediplomskog i diplomskih studija na Geološkom odsjeku studenti obavljaju putem STUDOMATA, a mogući su od ponedjeljka 12. 2. do nedjelje 25. 2. 2024. godine.   Mole se studenti da upisu pristupe nakon što odrade sve prethodne obaveze (provjeriti da su sve ocjene upisane u ISVU-u). Studenti kojima studomat iz nekog razloga ne dozvoljava upis neka se mailom jave ISVU koordinatoru, Šimunu Aščiću, na e-mail simun.ascic@geol.pmf.hr, s opisom problema koji im studomat javlja.   Molimo sve studente koji imaju rješene sve ispitne obaveze i moguć upis semestra da upis obave što prije te da ne čekaju zadnje dane roka za upis.   Sve studentske molbe (treći upis predmeta, upis predmeta s drugog odsjeka ili druge sastavnice – uz obrasce za horizontalnu mobilnost...) će se zaprimati do četvrtka 22. 2. 2024. do 12 sati. Molimo da molbe saljete mailom na: simun.ascic@geol.pmf.hr i karmen.fio@geol.pmf.hr. Kako je molbe potrebno dostaviti i u originalu (tiskana forma), molimo da ih najkasnije do četvrtka 22. 2. dostavite u sobu 019 GPZ-a, kod doc. Fio Firi.  Ukoliko će netko imati ispit zadnji dan omogućit će mu se predaja molbe još u petak 23. 2. 24.   Naknadni upisi su mogući uz pisanje i plaćanje molbe u prvom tjednu nastave u ljetnom semestru.   Molimo sve studente koji trebaju platiti određene financijske obveze (npr. drugu ratu školarine) da to učine u što skorijem roku.   Kako referada Geološkog odsjeka neće raditi sve do 4. ožujka 2024. godine, molimo da se za dodatna pitanja javite mailom na: simun.ascic@geol.pmf.hr i karmen.fio@geol.pmf.hr.

Novosti Geologija

STUDIRAJ GEOLOGIJU NA ZAGREBAČKOM PMF-u!


OSTALE OBAVIJESTI

Na sljedećoj je poveznici dostupna radna verzija satnice za ljetni semestar ak. god. 2023./2024.

Autor: Frane Marković
Natječaj za mobilnost studenata u...

Objavljen je novi natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u okviru Erasmus+ programa za programske zemlje (EU-KA131) za akademsku godinu 2024./25

Rok za prijavu je: 4. ožujka 2024. (12.00 sati - podne, online i papirnato).

Natječaj i upute dostupne su na sljedećoj poveznici: https://www.unizg.hr/nc/vijest/article/erasmus-natjecaj-za-mobilnost-studenata-za-studijski-boravak-programske-zemlje-ka131-eu-ak-go-2/

Autor: Frane Marković
Produžene prijave za 8. Simpozij...

Ovim putem pozivamo sve doktorande da se prijave na 8. Simpozij studenata doktorskih studija Prirodoslovno-matematičkog fakulteta (8. SSDS). Rok za prijavu sažetaka produžen je do 1. ožujka 2024. godine, a prijaviti se možete putem službene web stranice simpozija (https://phdss.pmf.unizg.hr/). Podsjećamo da za sudjelovanje na Simpoziju nema kotizacije.

Autor: Frane Marković
VAŽNO - upisi u ljetni semestar

Dragi studenti Geološkog odsjeka,

 

Upis u ljetni semestar ak. god. 2023./2024. prijediplomskog i diplomskih studija na Geološkom odsjeku studenti obavljaju putem STUDOMATA, a mogući su od ponedjeljka 12. 2. do nedjelje 25. 2. 2024. godine.

 

Mole se studenti da upisu pristupe nakon što odrade sve prethodne obaveze (provjeriti da su sve ocjene upisane u ISVU-u). Studenti kojima studomat iz nekog razloga ne dozvoljava upis neka se mailom jave ISVU koordinatoru, Šimunu Aščiću, na e-mail simun.ascic@geol.pmf.hr, s opisom problema koji im studomat javlja.

 

Molimo sve studente koji imaju rješene sve ispitne obaveze i moguć upis semestra da upis obave što prije te da ne čekaju zadnje dane roka za upis.

 

Sve studentske molbe (treći upis predmeta, upis predmeta s drugog odsjeka ili druge sastavnice – uz obrasce za horizontalnu mobilnost...) će se zaprimati do četvrtka 22. 2. 2024. do 12 sati. Molimo da molbe saljete mailom na: simun.ascic@geol.pmf.hr i karmen.fio@geol.pmf.hr. Kako je molbe potrebno dostaviti i u originalu (tiskana forma), molimo da ih najkasnije do četvrtka 22. 2. dostavite u sobu 019 GPZ-a, kod doc. Fio Firi. 

Ukoliko će netko imati ispit zadnji dan omogućit će mu se predaja molbe još u petak 23. 2. 24.

 

Naknadni upisi su mogući uz pisanje i plaćanje molbe u prvom tjednu nastave u ljetnom semestru.

 

Molimo sve studente koji trebaju platiti određene financijske obveze (npr. drugu ratu školarine) da to učine u što skorijem roku.

 

Kako referada Geološkog odsjeka neće raditi sve do 4. ožujka 2024. godine, molimo da se za dodatna pitanja javite mailom na: simun.ascic@geol.pmf.hr i karmen.fio@geol.pmf.hr.

Autor: Zorica Petrinec
CEEPUS mobilnost - produljeni rok za...

Produžen je rok za odlazne prijave u ljetnom semestru tekuće akademske godine za Mađarsku do 30. 4. 2024. Produženi rok odnosi se samo na kratke studentske mobilnosti (u trajanju od 1 do 3 mjeseca), kratke grupne mobilnosti (ljetne škole) te nastavničke mobilnosti.

Prijaviti se može za mobilnost unutar i izvan CEEPUS mreža, u freemover kategoriji.

Autor: Katarina Gobo

Doktorski studij Geologija organizira radionicu „Methodological approach for studying karst aquifers“ koja će se održati u utorak 21.11. na Geološko-paleontološkom zavodu, Geološki odsjek PMF-a (Horvatovac 102a, predavaonica -007), pod vodstvom doc. dr. Petre Žvab Rožič (Sveučilište u Ljubljani). Radionica će se baviti metodološkim pristupima istraživanja sumpornih izvora u karbonatima. Sudionici će uz pregled teorijske osnove i primjera iz aktualnih istraživanja imati priliku iskusiti i praktične aspekte pojedinih metoda, uzorkovanja, analize podataka i interpretacije rezultata. Dodatne informacije o radionici uz detaljan itinerar možete pronaći u PDF prilogu.

 

Radionica je namjenjena studentima poslijediplomskih i diplomskih studija, no biti će otvorena i za sve druge zainteresirane pristupnike. Broj polaznika je ograničen, a prijave za radionicu su otvorene do petka 17.11.2023. na mail: bluzar@geol.pmf.hr 

Autor: Borna Lužar-Oberiter
Erasmus+ stručna praksa, 1. krug...

Objavljen je 1. krug natječaja za Erasmus+ stručnu praksu za novu akademsku godinu 2023./2023.

Prvi krug Natječaja je namijenjen studentima koji sa stručnom praksom žele početi u razdoblju od 11.09.2023.- 04.03.2024.

Krajnji rok za online prijave je 29.09.2023. u 12h (podne) - ili ranije, ovisno o predviđenom datumu polaska. Postoji mogućnost i ranijeg zatvaranja natječaja u slučaju ranijeg isteka predviđenih sredstava.

Tekst natječaja se nalazi na poveznici

 

Autor: Andrea Čobić

Odlukom Fakultetskog vijeća od travnja 2023. godine na snazi su izmijenjene naknade za troškove usluga iz djelatnosti PMF-a, te prethodni cjenici više nisu aktualni.

Autor: Karmen Fio Firi

Broj posjeta:
495020