Novosti

...
Novosti Geografija

Obavijest o nastavi na Geografskom odsjeku

Ovim putem obavještavamo studente da će se nastava u zimskom semestru ak. god. 2023./2024. do daljnjeg održavati prema važećem rasporedu u kompleksu Hrvatskog katoličkog sveučilišta (HKS), Ilica 242, Zagreb (ulaz iz Domobranske ulice).


Obavijesti

Aktivnosti projekta Regionalni...

U razdoblju od 8. do 10. studenoga 2023. godine djelatnici Geografskog odsjeka, asistenti Ivan Ivić i Marin Mićunović održali su drugi ciklus radionica i terenskih izlazaka u okviru projektnih aktivnosti projekta Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske čiji je nositelj Osječko-baranjska županija, a partneri Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, znanstevni centar Vitensenteret Innlandet Gjøvik iz Kraljevine Norveške, Poduzetnički inkubator BIOS d.o.o. te brojne druge institucije i udruge iz javnog i civilnog sektora Republike Hrvatske.

Autor: Ivan Martinić

Obavještavamo korisnike da je Središnja geografska knjižnica u procesu selidbe na lokaciju Trg Marka Marulića 19 te da je građu moguće posuditi isključivo uz prethodni dogovor putem emaila: bdamicev@geog.pmf.hr.

 

Autor: Marijana Šurina

Društvo sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu objavilo Natječaj za dodjelu Godišnjih nagrada Društva mladim znanstvenicima i umjetnicima u 2023. godini. Više informacija o postupku i uvjetima prijave potražite na poveznici.

Prijave traju od 1. prosinca 2023. do 15. siječnja 2024. godine.

Autor: Ivan Martinić

Izv. prof. dr. sc. Ivan Čanjevac s Geografskog odsjeka PMF-a dio je međunarodne mreže znanstvenika pod vodstvom prof. dr. sc. Güntera Blöschla i dr. sc. Miriam Bertole s Technische Universität Wien koji su rezultate svojega istraživanja objavili u časopisu Nature Geosciences.

Autor: Ivan Martinić

Na temelju Pravilnika o doktorskim studijima na Sveučilištu u Zagrebu i Pravilnika o doktorskim studijima na PMF-u objavljujemo, u dogovoru s pristupnikom, da će se u ponedjeljak, 20. studenog 2023. u 10:00 sati na Geografskom  odsjeku PMF-a  održati  javna obrana  teme  doktorskog  rada  pod naslovom:
„Sekundarno stanovanje kao čimbenik turističke gentrifikacije u gradskoj regiji Pule“

Autor: Ivan Martinić

Obavještavamo Vas da su 31. listopada 2023. na internetskoj stranici Grada Zagreba, www.zagreb.hr, objavljeni Natječaji za dodjelu Stipendije Grada Zagreba studentima ostalih godina studija za 2023./2024. akademsku godinu.

Autor: Ivan Martinić

U akademskoj godini 2023./2024. Tjelesna i zdravstvena kultura odvijat će se na novoj lokaciji u Kačićevoj 23.

Autor: Marijana Šurina

Poštovani i dragi studenti,


uskoro počinje nova, 2023./2024., akademska godina. U tijeku je usklađivanje sveučilišnih i fakultetskih pravila studiranja s novim Zakonom o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti te novim Statutom Sveučilišta u Zagrebu. PMF će u ovom prijelaznom razdoblju, koliko god to bude dopušteno i moguće, primjenjivati pravila povoljnija za studente.

Autor: Marijana Šurina