Čarolije u kemiji 2013.

U srijedu 29. svibnja 2013. Kemijski odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu sedmu godinu za redom organizira „Čarolije u kemiji“ - prezentaciju kemijskih pokusa za djecu predškolskog uzrasta te za djecu nižih razreda osnovne škole. „Čarolije u kemiji“ su tradicionalna predstava Kemijskog odsjeka koja se održava jednom godišnje i cilj joj je popularizacija kemije među djecom. Predstavama je dosad prisustvovalo oko 1500 djece.

U predstavi se pojavljuju Čarobnjak i njegovi pomoćnici koji tijekom jednog sata izvode razne zanimljive pokuse: pale zelenu vatru, dozivaju krijesnice, pokazuju divlje pjene i rakete, koriste ekstrakt crvenog kupusa kako bi obojali bezbojne otopine različitim bojama, i još puno toga.

Nakon predstave djeci će se podijeliti priznanja kojima će postati „mladi kemičari“ te će dio njih sudjelovati i u studentskoj radionici.

Očekujemo oko 300 djece iz nekoliko zagrebačkih osnovnih škola (1.−4.r.), jedne osnovne škole iz Ivanić Grada te Centra za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“. Sva mjesta u dvorani su već rezervirana.

Također pozivamo i one koji zbog ograničenog broja mjesta u dvorani ne mogu prisustvovati priredbi da, ukoliko su u mogućnosti, svojim prilozima podrže našu humanitarnu akciju kojom ove godine pomažemo Centru za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj".

Centar za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“ Zagreb ustanova je u sustavu Ministarstva socijalne politike i mladih, a bavi se pružanjem usluga djeci oštećena sluha, djeci uredna sluha s poremećajem govorno-jezične komunikacije, djeci s komunikacijskim teškoćama iz spektra autizma i pervazivnog razvojnog poremećaja te djeci s višestrukim teškoćama, od novorođenčeta do 21. godine života. (Uplate humanitarnih priloga moguće su na broj žiro računa: HPB 2390001-1100019642, poziv na broj 2905 ili neposredno prije predstave).