Čarolije u kemiji 2016.

U petak 12. veljače 2016. održane su dvije predstave Čarolije u kemiji (17. i 18. predstava po redu od 2007. godine). Kao i prijašnjih godina prva je predstava održana ujutro (u 10 sati), a druga poslijepodne (u 15 sati).
Na svakoj je predstavi prisustvovalo oko 150 djece iz osnovnih škola OŠ Žuti Brijeg, OŠ Ivana Gorana Kovačića, OŠ Tina Ujevića, OŠ Sesvetska sela i OŠ Cvjetno Naselje, te grupa djece iz dječjeg vrtića Trešnjevka, kao i brojna druga djeca u pratnji roditelja), ukupno više od 300 djece. Zbog ograničenih kapaciteta morali smo odbiti još barem tristotinjak zainteresiranih učenika i za njih rezervirati mjesta za sljedeće predstave.
Kao i prijašnjih godina, velika predavaonica Kemijskog odsjeka A2 pretvorena je u Školu za mlade čarobnjake i vještice. Ove je godine Čarobnjak (Nenad Judaš) među svojim učenicima (Lovorka Pitarević, Josip Požar, Vladimir Stilinović) i uz pomoć Gnoma i Šećerne vile (Nikola Bedeković i Edi Topić) birao kandidata Škole za nagradu Međunarodne unije za čistu i primijenjenu magiju (MUČPM). Mladi čarobnjaci-učenici pokušavali su dokazati da du dostojni te časti pokazujući svoja znanju u čarolijama kojima su gospodarili četirima klasičnim elementima – vatrom, vodom, zemljom i zrakom. Samo je jedan mogao biti pobjednik... Kao i prijašnjih godina, smrzavali su čarolijama vodu i palili led, mijenjali boje tekućina, proizvodili oblake i palili zrak, stvarali ljubičaste magle, zelene plamenove i zasljepljujuće bljeskove. Nažalost, niti jedan od učenika nije zadovoljio Čarobnjaka koji je odlučio da Škola te godine neće imati kandidata za nagradu MUČPM.
Nakon predstave djeci su uručena priznanja Mladog kemičara ili kemičarke (diplome je izradila Iva Juranović Cindrić).
Dvadesetak pokusa prikazanih na predstavi pripremili su glumci te Nikolina Maričić i Valentina Zagorec. U organizaciji i izvedbi također su sudjelovali i drugi zaposlenici – Iva Juranović Cindrić, Tajana Preočanin, Mirta Rubčić, Dominik Cinčić, Gordan Horvat, Nikola Bregović, Igor Rončević, Vinko Nemec, Jasmina Salopek i Zlatko Capjak – te studenti Kemijskog odsjeka Iva Tratnik, Maja Merkaš, Karolina Kolarić, Kristina Smokrović, Toni Grgurić i Tomislav Piteša.