PMF - Geološki odsjek

RASPORED SJEDNICA

Raspored sjednica Vijeća Geološkog odsjeka u ak. god. 2023./24. i datuma predaje materijala za Povjerenstvo za nastavu nalazi se ovdje.


Računalna podrška za studente

Stručni suradnik za infromatičke poslove:

Željka Haramina, dipl. ing.
Lokacija: Knjižnica MIneraloško-petrografskog zavoda, Horvatovac 95
Kontakt telefon: 01 4605961
Email: zeljka.haramina@geol.pmf.hr


 

AAI@EduHr identitet

Sustav AAI@EduHr je autentikacijska i autorizacijska infrastruktura sustava znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj. Prilikom dodjele elektroničkog identiteta svaki korisnik dobiva jedinstvenu korisničku oznaku i zaporku koje mora unijeti prilikom korištenja usluga pristupa mreži, kao i prilikom prijave u različite web aplikacije koje koriste AAI@EduHr infrastrukturu za autentikaciju i autorizaciju korisnika. Korisnici imaju pravo na elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr dokle god traje njihova povezanost s matičnom ustanovom u kojoj su elektronički identitet dobili.

Putem sučelja MojAAI@EduHr možete provjeriti postavke svojeg računa, vidjeti koje su Vam uslouge na raspolaganju korištenjem AAI identiteta, promijeniti lozinku te preuzeti eduroam Installer za pristup bežičnom internetu vlastitim uređajem u obrazovnim institucijama i studentskom smještaju.

 

Besplatni računalni programi

Microsoft Office 365 je skup usluga koje se nalaze u oblaku i pružaju mnoštvo funkcionalnosti, omogućavaju zajednički rad te 1 TB prostora za pohranu dokumenata. Uslugama se pristupa pomoću elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr, a uz to svakom je profesoru, studentu i djelatniku javnih visokih učilišta i javnih znanstvenih instituta omogućena i instalacija alata Office 365 na pet računala i pet mobilnih uređaja (tableta, pametnih telefona).

U vrijeme izvođenja dijela nastave u virtualnom okruženju posebno naglašavamo mogućnost instalacije aplikacije Microsoft Teams neovisno o ostalim aplikacijama Office 365 sustava na računala i mobilne uređaje. Tako instalirana pojedinačna aplikacija ne ulazi u gore navedenu kvotu od pet plus pet instalacija po korisniku.

 

Ostale usluge SRCE-a dostupne studentima

Više o ostalim uslugama koje SRCE pruža studentima u Hrvatskoj potražite na poveznici https://www.srce.unizg.hr/studenti.

 


Obavijesti

Repozitorij

Repozitorij je prazan