PMF - Geološki odsjek

RASPORED SJEDNICA

Raspored sjednica Vijeća Geološkog odsjeka u ak. god. 2022./23. i datuma predaje materijala za Povjerenstvo za nastavu nalazi se ovdje.


Obavijesti

Geologija je znanost o Zemlji koja se bavi proučavanjem stijena, minerala, fosila, nafte, rudnih bogatstava…. Možda toga nisi svjestan, no ona je svugdje oko nas: u tlima i stijenama po kojima hodamo, materijalima od kojih su izgrađeni objekti, u vodi u bočici, gorivu na benzinskoj postaji… čak i u mobitelu ili nakitu.

Geologija je raznolika, zanimljiva i sveprisutna… dođi i postani student Geološkog odsjeka zagrebačkog PMF-a!

Autor: Andrea Čobić
Izložba GEA 2022

Izložba GEA 2022. pod nazivom "Kamen kao znamen“ je od 14. studenog 2022. godine postavljena na  -1 etaži GPZ-a.

Autor: Andrea Čobić
Smotra Sveučilišta u Zagrebu

Smotra Sveučilišta u Zagrebu održava  se od 10. do 12. studenog 2022. godine na Zagrebačkom velesajmu. Predstavljanje Geološkog odsjeka PMF-a održat će se u petak, 11.11.2022. god. u 15:10 h. 

Autor: Andrea Čobić
STEM stipendije

Na mrežnoj stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja objavljen je Javni poziv za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2022./2023.

 

Autor: Andrea Čobić
Seizma - Epicentar znanja! - dobitnik...

Rektor Sveučilišta u Zagrebu je na temelju Povjerenstvo za Rektorovu nagradu nagradio ukupno 176 radova u šest kategorija. 

Među nagrađenima su i studenti Geološkog odsjeka PMF-a Ivana Vrkić, Iva Vrabac, Matej Plavac, Renata Lukić, Jelena Koritnik i Sven Vorkapić, koji su zajedno s kolegicom Emom Malešević (ERF) dobili nagradu za projekt Seizma - Epicentar znanja! u kategoriji Nagrada za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici

Svakako treba spomenuti i zahvaliti bivšim studenticama i studentima Andreji Ladišić, Karlu Mateši, Ivanu Podolšaku i Katji Mužek koji su također uvelike doprinijeli izvedbi ovog projekta.

Čestitamo!

Autor: Andrea Čobić