PMF - Geološki odsjek

RASPORED SJEDNICA

Raspored sjednica Vijeća Geološkog odsjeka u ak. god. 2023./24. i datuma predaje materijala za Povjerenstvo za nastavu nalazi se ovdje.


OBAVIJEST O ROKOVIMA ZA PREDAJU MOLBI VIJEĆU DOKTORSKOG STUDIJA GEOLOGIJA

Obavještavaju se studenti Doktorskog studija Geologija da sve molbe upućene Vijeću Doktorskog studija Geologija, moraju biti predane na Referadu Doktorskog studija najkasnije do ponedeljka u 12.00 sati u tjednu kada se održava sjednica Vijeća Doktorskog studija Geologija.

Mole se studenti da pri predaji molbi obavezno pošalju i ispunjenu digitalnu verziju obrasca (word dokument, bez potpisa) na email adresu referade.

 

Raspored sjednica Vijeća Doktorskog studija Geologije / Vijeća Geološkog odsjeka u ak. god. 2023./2024.:

PREDAJA MATERIJALA ZA VIJEĆE DOKTORSKOG STUDIJA GEOLOGIJE

VIJEĆE DOKTORSKOG STUDIJA GEOLOGIJE /VIJEĆE GEOLOŠKOG ODSJEKA

 

 

 

Najkasnije do ponedeljka u 12h u tjednu održavanja sjednice.

13.10. 23.

10.11.23.

08.12.23.

12.01.24.

9.02.24.

15.03.24.

12.04.24.

10.05.24.

14.06.24.

05.07.24.

13.09.24.

 

 


Nova tablica za troškove usluga iz djelatnosti PMF-a

Od 1. travnja 2023. stupili su na snagu novi iznosi za troškove usluga iz djelatnosti PMF-a za studente svih razina studija. Troškovi su navedeni u tablici na poveznici


Obavijesti

Doktorski studij Geologija organizira radionicu „Methodological approach for studying karst aquifers“ koja će se održati u utorak 21.11. na Geološko-paleontološkom zavodu, Geološki odsjek PMF-a (Horvatovac 102a, predavaonica -007), pod vodstvom doc. dr. Petre Žvab Rožič (Sveučilište u Ljubljani). Radionica će se baviti metodološkim pristupima istraživanja sumpornih izvora u karbonatima. Sudionici će uz pregled teorijske osnove i primjera iz aktualnih istraživanja imati priliku iskusiti i praktične aspekte pojedinih metoda, uzorkovanja, analize podataka i interpretacije rezultata. Dodatne informacije o radionici uz detaljan itinerar možete pronaći u PDF prilogu.

 

Radionica je namjenjena studentima poslijediplomskih i diplomskih studija, no biti će otvorena i za sve druge zainteresirane pristupnike. Broj polaznika je ograničen, a prijave za radionicu su otvorene do petka 17.11.2023. na mail: bluzar@geol.pmf.hr 

Autor: Borna Lužar-Oberiter

Cilj potpora obrazovanju usmjerenih doktorandima je olakšati doktorandima znanstveno - istraživački razvoj te im pružati financijsku potporu koja će im omogućiti kvalitetna terenska istraživanja i sudjelovanje na kvalitetnim edukativnim aktivnostima. Sve informacije su dostupne na poveznici: https://www.zagreb.hr/javni-poziv-za-dodjelu-potpora-obrazovanju-doktora/188697

Autor: Đurđica Pezelj

Pozivaju se svi zainteresirani da prisustvuju Seminaru III (Javna obrana teme doktorskog rada) kojeg će održati studentica doktorskog studija Geologija NATALIA SMRKULJ. Seminar III pod naslovom EVOLUTION OF COASTAL DEPOSITIONAL SYSTEMS OF THE KRKA RIVER ESTUARY IN RESPONSE TO THE LATE PLEISTOCENE - HOLOCENE SEA-LEVEL CHANGES (RAZVOJ OBALNIH TALOŽNIH OKOLIŠA ESTUARIJA RIJEKE KRKE TIJEKOM KASNO PLEISTOCENSKO-HOLOCENSKIH PROMJENA RAZINE MORA) održati će se 8. prosinca 2023. (petak) u 14,00 sati u predavaonici MPZ1 na Mineraloško-petrografskom zavodu Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Horvatovac 95.

Članovi povjerenstva:

  1. Izv. prof. dr. sc. Hana Fajković, Sveučilište u Zagrebu, Prirodoslovno-matematički fakultet, Geološki odsjek  
  2. Doc. dr. sc. Igor Felja, Sveučilište u Zagrebu, Prirodoslovno-matematički fakultet, Geološki odsjek  
  3. Dr. sc. Ozren Hasan, znanstveni suradnik, Hrvatski geološki institut, Zagreb

  Zamjena: Izv. prof. dr. sc. Borna Lužar-Oberiter, Sveučilište u Zagrebu, Prirodoslovno-matematički fakultet, Geološki odsjek  

Autor: Valentina Benković Krištija
NATJEČAJ ZA UPIS NA DOKTORSKI STUDIJ...

Objavljen je natječaj za upis na doktorske studije: Biologija, Fizika, Geologija, Kemija, Matematika, Interdisciplinarni doktorski studij iz oceanologije i Doktorski studij geografije: prostor, regija, okoliš, pejzaž u akademskoj godini 2023./2024., za stjecanje akademskog stupnja doktora znanosti. Tekst natječaja dostupan je na poveznici

 

Autor: Đurđica Pezelj

Pozivaju se svi zainteresirani da prisustvuju Seminaru II kojeg će održati studentica poslijediplomskog sveučilišnog studija Geologija LAURA HULJEK. Seminar II pod naslovom USPOREDBA JEDNOSTUPANJSKIH I VIŠESTUPANJSKIH EKSTRAKCIJSKIH METODA U GEOKEMIJI održati će se 4. svibnja 2023. (četvrtak) u 12,30 sati  u predavaoni MPZ 1 na Mineraloško-petrološkom zavodu pri Geološkom odsjeku  Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Horvatovac  95, Zagreb.

Članovi povjerenstva:

  1. Doc. dr. sc. Hana Fajković, Sveučilište u Zagrebu, Prirodoslovno-matematički fakultet, Geološki odsjek
  2. Prof.dr.sc. Gordana Medunić, Sveučilište u Zagrebu, Prirodoslovno-matematički fakultet, Geološki odsjek
  3. Dr. sc. Željka Fiket, naslovni docent na PMF-u, Institut Ruđer Bošković, Zagreb

Zamjena: Izv. prof. dr. sc. Đurđica Pezelj, Sveučilište u Zagrebu, Prirodoslovno-matematički fakultet, Geološki odsjek

Autor: Đurđica Pezelj

Odlukom Fakultetskog vijeća od travnja 2023. godine na snazi su izmijenjene naknade za troškove usluga iz djelatnosti PMF-a, te prethodni cjenici više nisu aktualni.

Autor: Karmen Fio Firi

Na poslijediplomskom sveučilišnom studiju Geologija  pripremamo dvodnevnu radionicu koja je namjenjena prvenstveno studentima poslijediplomskih studija PMF-a (Poslijediplomski sveučilišni studij Geologija, Interdisciplinarni doktorski studija Oceanologija i Poslijediplomski sveučilišni studij Bilogija), no biti će otvorena i za druge pristupnike zainteresirane za ihnologiju. Radionica će se održati u utorak 07.03. 2023. (9-14h) i srijedu 08.03.2023. (12-16h) na Geološko-paleontološkom zavodu (Horvatovac 102a, predavaona 007) pod vodstvom poznatog ihnologa prof. Alfreda Uchmana (Institute of Geological Sciences, Jagiellonian University, Kraków, Poland; https://ing.uj.edu.pl/en_GB/alfred-uchman). U praktičnom dijelu radionice koristiti će se ihnofosili pohranjeni u zbirkama Geološkog odsjeka, PMF-a, a ukoliko imate svoje ihnofosile i želite saznati nešto više o njima, ova radionica je prava prilika za to! Pohađanje radionice će se vrednovati sa 2 ECTS boda za vannastavne aktivnosti.

Budući će broj polaznika radionice biti ograničen prijave za  studente koji su zainteresirani i koji mogu pohađati ovu radionicu su do srijede 22.02.2023. u 12h na mail: djurdjica.pezelj@geol.pmf.hr.

Autor: Đurđica Pezelj

Seminar III (javna obrana teme doktorske disertacije) prijavljuje se na obrascu DR.SC.-01 Sveučilišta u Zagrebu (dostupnom na stranicama Sveučilišta (http://doktorski.unizg.hr/obad). Obrazac ispunjavaju doktorandi online putem OBAD baze (http://doktorski.unizg.hr/obad). Upute o dobivanju podataka za prijavu u OBAD bazu potrebno je zatražiti u referadi doktorskog studija. Nakon online ispunjavanja obrasca DR.SC.-01 potrebno ga je otisnuti u tri primjerka, potpisati te predati u referadu doktorskog studija. Osim tri potpisana primjerka u referadu je potrebno dostaviti i digitalnu verziju obrasca. Pristupnik je dužan najmanje 14 dana prije obrane teme prijedlog teme doktorskog rada (obrazac DR.SC.-01) staviti na uvid javnosti (u pisarnicu Geološkog odsjeka).

Autor: Đurđica Pezelj