popunjenost kvota i atraktivnost studija preddiplomskih i integriranih preddiplomskih i diplomskih studijskih programa na PMF-u 

Od 16 studijskih programa, devet je preddiplomskih (jedan nastavnički) i sedam integriranih (šest nastavničkih). Iako blago varira od godine do godine, uvijek velik interes za studijske programe PMF-a rezultira popunjenošću upisne kvote 80-100% na osam studijskih programa, 40-80% na četiri istraživačka studijska programa i manje od 40% na četiri nastavnička studijska programa. Detaljnija analiza popunjenosti upisnih kvota po smjerovima/godinama upisa nalazi se na grafu ispod.

Popunjenost kvota


Zadnjih pet godina u prosjeku se prijavi sedam do osam kandidata za jedno upisno mjesto na PMF-u. Najatraktivniji su studijski programi na Biološkom odsjeku te istraživački smjer fizike. Manji je interes za nastavničke studijske programe. U prosjeku se do oko 90% studenata upisuje u ljetnom, a do 10% u jesenskom upisnom roku. Od ukupnog broja upisanih do oko godišnje 5% je stranih studenata. Među upisanim studentima najčešći su kandidati koji su završili gimnazijski srednjoškolski program, s prosjekom ocjena svih nastavnih predmeta tijekom četverogodišnjeg obrazovanja oko 4,5. Broj prijavljenih kandidata po upisnom mjestu (bilo koji redni broj izbora) po smjerovima/godinama upisa nalazi se na grafu ispod.

Atraktivnost