Obavijesti

Poštovani,

 

molimo sve zaposlenike PMF-a (nastavno osoblje) koji su kao mentori primili na praksu studenta PMF-a ili planiraju primati studente PMF-a na praksu i mentorirati ih tijekom ove akademske godine (ili nekad u budućnosti), da nam dostave svoje ime, prezime i e-mail kontakt, na naš mail info@karijere.pmf.hr, kako bismo ih mogli dodati u novi online sustav za stručnu praksu kao mentora (ime poslodavca u sustavu: Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu).

 

Svi mentori će se potom moći ulogirati u naš online sustav pomoću AAI identiteta i samostalno objaviti oglas za praksu (poslodavac za praksu je PMF), na koji će se oglas student(i) PMF-a moći prijaviti. Za detaljne upute o objavi oglasa, pogledati UPUTE ZA POSLODAVCE. Kako biste studenta mogli primiti na praksu, on mora imati upisan jedan od kolegija Stručna praksa/Radna praksa/Laboratorijska stručna praksa.

 

Molimo da nam Vaše podatke dostavite čim prije, kako bi studenti koje ste možebitno već primili na praksu mogli započeti s vođenjem dokumentacije za stručnu praksu u našem online sustavu.

 

Sa svim pitanjima vezano za praksu možete nam se obratiti na info@karijere.pmf.hr.

 

Unaprijed hvala!

 

Karijerni centar PMF-a

Autor: Matea Butigan

Dragi/e studenti/ice,

otvoren je novi online sustav za stručnu praksu. Online sustav možete pronaći na ovom linku: ONLINE SUSTAV ZA STRUČNU PRAKSU.

Molimo vas da za korištenje sustava pažljivo pročitate UPUTE ZA KORIŠTENJE ONLINE SUSTAVA ZA STUDENTE.

Ako odgovor na neko pitanje ne možete pronaći u Uputama, slobodno nam se obratite s upitom putem e-maila na matea.butigan@karijere.pmf.hr

Želimo vam puno sreće u traženju prakse!

Vaš Karijerni centar

 

Napomena: S obzirom da je sustav tek pokrenut, poslodavci još uvijek kreiraju profile u sustavu i kreću s objavama oglasa tijekom ovog tjedna - moguće je da ovaj tjedan nećete imati vidljiv niti jedan oglas, ili samo jedan ili par oglasa poslodavaca. Molimo vas da iskoristite ovo vrijeme za izradu i doradu vašeg profila (životopisa) unutar sustava, te da provjeravate s vremena na vrijeme objavljene oglase u sustavu.

Autor: Matea Butigan
OBAVIJEST - STRUČNA PRAKSA

Dragi/e studenti/ice,

podsjećamo da je danas posljednji dan upisa kolegija Stručna praksa u zimskom semestru! U zimskom semestru kolegij obavljaju studenti koji praksu planiraju obavljati u zimskom semestru, ili na prijelazu u ljetni semestar.  Svi studenti koji praksu planiraju obavljati isključivo u ljetnom semestru, upisuju kolegij u ljetnom semestru, osim iznimno ako nemaju taj kolegij u ljetnom semestru (Geologija, dipl. Geografija). U tom slučaju upisuju kolegij u zimskom semestru. (Napomena: studenti Kemije mogu uz molbu upisati praksu s preddiplomskog studija u ljetnom semestru, ako praksu planiraju obavljati u ljetnom semestru.

Napominjemo da je važno potruditi se obavljati praksu u semestru u kojem ste upisali praksu, a radi osiguranja studenata. Međutim, ako se dogodi da stručnu praksu djelomično obavite u zimskom semestru(ne stignete odraditi sve radne sate), moguće je ostatak prakse odraditi u ljetnom semestru (najkasnije do kraja rujna 2022.). Ovakve situacije su očekivane, posebno zbog epidemiološke situacije, i korištenje online sustava će vam biti omogućeno kroz cijelu akademsku godinu (ne samo kroz zimski semestar). 

Online sustav za stručnu praksu biti će u funkciji najvjerojatnije do kraja ovog tjedna. Po otvaranju sustava poslodavci će također kreirati svoje profile i krenuti s objavom oglasa, pa vas molimo za strpljenje (neće sve biti dostupno i objavljeno isti dan). Ipak, od samog ulaska u sustav moći ćete kreirati i dopunjavati svoj profil u obliku životopisa, pa predlažemo da iskoristite nekoliko dana do objava oglasa za rad i doradu vašeg životopisa. Karijerni centar će vam biti na raspolaganju za pomoć sa životopisima!

Još jednom podsjećamo studente čiji poslodavci nisu na našem popisu poslodavaca da nam dostave ime firme/institucije i kontakt e-mail osobe kod koje su dogovorili praksu  na mail matea.butigan@karijere.pmf.hr

Također, nastavno na upite, potvrđujemo:

- studenti mogu upisati kolegij Stručna praksa i ako nisu dogovorili praksu kod poslodavca (studenti traže poslodavca kroz online sustav)

- studenti koji su već odradili stručnu praksu moći će unijeti sve odrađene sate naknadno u online sustav, i dobiti svu dokumentaciju. Isto vrijedi i za studente koji su djelomično odradili praksu, pa će je nastaviti odrađivati.

Zahvaljujemo svima na strpljenju i veselimo se što će online sustav za stručnu praksu olakšati studentima povezivanje s poslodavcima i vođenje dokumentacije vezano za praksu.

Za daljnje upute pratite naše obavijesti na webu i društvenim mrežama!

 

Vaš Karijerni centar

Autor: Matea Butigan

Dragi/e studenti/ice,

od ove akademske godine više nije potrebno pribavljati Uputnicu za stručnu praksu kako biste upisali kolegij Stručna praksa.

Tijekom listopada 2021. započinjemo s korištenjem novog online sustava za stručnu praksu putem kojeg će studenti moći tražiti poslodavce i dogovarati praksu, kao i voditi potrebnu dokumentaciju vezanu za praksu.

To znači da nije potrebno imati dogovorenog poslodavca kako biste upisali kolegij Stručna praksa, već ga možete dogovoriti naknadno (kroz online sustav preko Popisa poslodavaca, ili samostalno).

Eventualni naknadni ispis kolegija Stručna praksa neće se naplaćivati.

Zato pozivamo sve zainteresirane studente/ice da upišu kolegij Stručna praksa i čekaju daljnje obavijesti o uključivanju u online sustav za stručnu praksu! Kolegiji Laboratorijska stručna praksa i Radna praksa također će se voditi kroz online sustav za stručnu praksu.

Studenti i dalje mogu tražiti poslodavce i samostalno. Za studente koji samostalno pronađu poslodavca napominjemo da je potrebno s nositeljem/icom kolegija na njihovom odsjeku provjeriti je li poslodavac prihvatljiv za stručnu praksu, te ukoliko jest, dostaviti Karijernom centru podatke o poslodavcu kako bismo ga kontaktirali radi sklapanja sporazuma (podatke dostaviti na mail matea.butigan@karijere.pmf.hr).

Za upis kolegija Stručna praksa više nije potrebno dolaziti u Karijerni centar, već studenti upisuju kolegij u referadi ili putem Studomata (ovisno o odsjeku).

Za upite vezane za upisivanje predmeta na drugom odsjeku ili pitanja vezana za ECTS bodove, molimo da se obratite nositeljima/icama kolegija Stručna praksa na Vašem odsjeku.

Sve daljnje informacije moći ćete pronaći na web stranici i društvenim mrežama Karijernog centra.

Vaš Karijerni centar

Autor: Matea Butigan

STRUČNA PRAKSA NA PMF-U

 

CILJEVI STRUČNE PRAKSE

Kolegij stručna praksa ima za cilj povezati studente/ice s potencijalnim budućim poslodavcima, kroz obavljanje praktičnog rada kod poslodavaca s kojima je PMF prethodno potpisao sporazum o suradnji, te kroz obavljanje praktičnog rada na samom PMF-u u laboratorijima i prostorijama opremljenima u sklopu projekta ProSPer.

Kroz obavljanje stručne prakse, studentima/icama omogućit će se proširivanje znanja i vještina stečenih kroz teorijsko i praktično obrazovanje u klasičnom obliku nastave. Kroz iskustvo stručne prakse studenti/ice će se upoznati s radnim procesima u realnom radnom okruženju i pripremiti za svijet rada.

Stručna praksa pojedinog studenta/ice trajat će od 40 do 120 radnih sati, ovisno o pravilima kolegija stručne prakse koji student/ica pohađa na pojedinom odsjeku PMF-a.

U dogovoru s odabranim poslodavcem, trajanje stručne prakse studenta/ice može se produljiti u skladu s njegovim željama i mogućnostima poslodavca.

 

PRIJAVA NA STRUČNU PRAKSU

Studenti/ice se na stručnu praksu mogu prijaviti nakon upisa kolegija Stručna praksa/Laboratorijska stručna praksa/Radna praksa u svojoj referadi, a na praksu se prijavljuju putem online sustava za stručnu praksu Karijernog centra, sukladno uputama objavljenima na ovoj web stranici.


Upute za studente

UPUTE ZA POSLODAVCE

Obrasci za studente i poslodavce

Popis poslodavaca

Repozitorij je prazan