Mentalno zdravlje

OBAVIJEST UREDA ZA ZAŠTITU ZDRAVLJA STUDENATA

Poštovani prodekani za nastavu i studente,

u ime prorektorice za studente, studije i upravljanje kvalitetom prof. dr. sc. Ivane Čuković-Bagić i voditeljice Ureda za zaštitu zdravlja studenata Sveučilišta u Zagrebu dr. Jesenke Jeličić prosljeđujem Vam informaciju i materijale namijenjene Vašim studentima.

Svjesni smo da je ova akademska godina bila iznimno zahtjevna i stresna zbog epidemiološke situacije, ali i potresa u Zagrebu. Studenti su se morali vrlo brzo prilagoditi novonastaloj situaciji, usvojiti nove oblike odvijanja nastave, ograničene resurse, a mnogi se suočiti i s neizvjesnošću oko daljnjega studiranja. Sve je ovo itekako utjecalo na mentalno zdravlje studenata, a dodatni utjecaj imat će i gospodarska kriza koja nam vjerojatno predstoji.

Grad Zagreb je 5. svibnja ove godine osnovao Povjerenstvo za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih Grada Zagreba koje je u svoj program uključilo i poseban dio namijenjen studentskoj populaciji.

Sveučilište u Zagrebu podržava ove aktivnosti na dobrobit naših studenata. Stoga Vas pozivamo i najljepše molimo da svoje studente upoznate s materijalima koje je Povjerenstvo izradilo posebno za njih, a nalaze se u privitku. U materijalima se nalaze i kontakti ustanova kojima se studenti u slučaju potrebe mogu izravno obratiti.

Također, ako Vaša ustanova ima vlastiti projekt ili program koji može pridonijeti unaprjeđenju mentalnog zdravlja djece i mladih, rado ćemo ga podržati i učiniti dostupnim široj populaciji u suradnji s Povjerenstvom. Ukoliko imate dodatnih pitanja, na rapolaganju Vam stoji:

 

Jesenka Jeličić, univ.mag.dr.med.dent.spec.

Voditeljica Ureda za zaštitu zdravlja studenata Sveučilišta u Zagrebu

E-mail: jesenka.jelicic@unizg.hr


Repozitorij

Repozitorij je prazan