Dan i noć na PMF-u 2019.

Sedam odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u petak, 5. travnja 2019., sudjelovalo je u organizaciji i izvedbi popularno-znanstvene manifestacije Dan i noć na PMF-u.

Kao i prethodne godine, manifestacija je održana pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović. 

Ove su godine znanstveno-popularna predavanja, edukativne radionice i naše laboratorije posjetili brojni učenici osnovnih i srednjih škola iz čitave Republike Hrvatske te susjedne Bosne i Hercegovine. Program je trajao od 10 do 23 sata, a u cjelokupnoj je organizaciji sudjelovalo oko 800 studenata svih odsjeka te oko 200 nastavnika, asistenata, tehničara i vanjskih suradnika. Glavna tema ove godine bila je periodičnost, a po prvi put svi su sudionici nosili majice s jedinstvenim logotipom. Znanstveno- popularne aktivnosti obuhvatile su brojna predavanja te radionice prilagođene različitim uzrastima kao i izložbene prostore.

Manifestacija Dan i noć na PMF-u bila je odlično i medijski popraćena emisijama i najavama Hrvatske radiotelevizije, Nove TV, Z1 televizije i Televizije Student, raznim radijskim emisijama (HR Sljeme, Laganini fm, HR2, Otvoreni radio) te putem internetskih portala. Dan i noć na PMF-u popraćena je i mrežnom stranicom, kao i društvenim mrežama na Facebooku te Instagramu.

 

Vidimo se i sljedeće godine!

 

Autor: Ivana Bliznac
Popis obavijesti