Završna MERIA konferencija

Svečano otvorenje završne konferencije projekta MERIA - Mathematics Education – Relevant, Interesting and Applicable održat će se u ponedjeljak, 27. svibnja s početkom u 9.00 sati na Matematičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na adresi Bijenička cesta 30 u dvorani 003.

Na konferenciji će se okupiti nastavnici iz sve četiri partnerske zemlje (Danske, Nizozemske, Slovenije i Hrvatske) kako bi prezentirali i raspravljali o rezultatima trogodišnjeg projekta.

Cilj projekta je unaprijediti kvalitetu i značaj matematičkog obrazovanja u srednjim školama koristeći istraživački usmjereno poučavanje i učenje matematike, te podupirući profesionalni razvoj nastavnika u cijeloj Europi. Projektom se promiče pozitivan stav prema matematici i pokazuje da je matematika zanimljiva, važna i korisna u svakodnevnom životu. Projekt je započeo 1. rujna 2016. i traje do 31. kolovoza 2019. Više informacija može pronaći na mrežnim stranicama https://www.meria-project.eu

Projekt se financira iz Erasmus + Programa Europske unije, a provodi ga Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta Zagrebu u partnerstvu sa Sveučilištem u Kopenhagenu, Gimnazijom Vordingborg, Matematiklærerforeningen, Sveučilištem u Utrechtu, Sveučilištem u Ljubljani, Nacionalnim zavodom za školstvo Republike Slovenije, Fakultetom elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Fakultetom organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, XV. Gimnazijom u Zagrebu i Hrvatskim matematičkim društvom.

Autor: Ivana Bliznac
Popis obavijesti