6. Simpozij studenata kemičara

26. listopada 2019. na Kemijskom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održat će se 6. Simpozij studenata kemičara (SiSK) – skup studenata kemijskog usmjerenja koji ih potiče na suradnju, komunikaciju te razmjenu iskustava.

Studentima koji se aktivno bave znanstvenoistraživačkim radom u polju kemije simpozij pruža priliku da svojim kolegama predstave rezultate svog rada pod geslom „studenti za studente”. Prekrasna i hvalevrijedna ideja koja se izrodila iz želje mladih zaljubljenika u kemiju da se studenti kemičari međusobno povežu te uče jedni od drugih prvi je put realizirana 2014. godine kada je održan prvi Simpozij studenata kemičara. Simpozij se nastavio održavati narednih godina te je postao tradicionalan događaj Kemijskog odsjeka PMF-a Sveučilišta u Zagrebu.

              Organizacijski odbor 

Ova inicijativa pokazala se iznimno uspješnom, čemu svjedoči porast broja zainteresiranih sudionika. Preko 800 studenata kemičara iz Zagreba, Splita, Osijeka, Rijeke, Novog Sada, Züricha i Berlina sudjelovalo je u prethodnih pet simpozija. Osim toga, projekt je prepoznat kao društveno koristan i dobitnik je Rektorove nagrade. Kroz godine održavanja simpozij je ugostio i brojne poznate znanstvenike i istaknute osobe iz industrije, koji su putem plenarnih predavanja studentima dali vrijedne savjete o izgradnji buduće karijere te im dočarali svijet industrijske i znanstvene zajednice.

U sklopu nadolazećeg simpozija nastupit će četvero plenarnih predavača: izv. prof. dr. sc. Dominik Cinčić (PMF, Zagreb), izv. prof. dr. sc. Tatjana Gazivoda Kraljević (FKIT, Zagreb), dr. sc. Marko Košiček (MZO, Zagreb) i dr. sc. Vjekoslav Štrukil (IRB, Zagreb). Potom slijede studenti koji će sudionicima simpozija predstaviti rezultate svog rada kroz usmena izlaganja, odnosno kroz posterska priopćenja.

Autor: Ivana Bliznac
Popis obavijesti