Otvorene prijave za prestižne...

L'Oreal ADRIA i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture raspisali su četrnaesti po redu natječaj za Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti".

Stipendijama u vrijednosti od 5.000 € i ove će se godine pojedinačno nagraditi četiri najbolje hrvatske znanstvenice iz područja prirodnih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja, za njihov doprinos u znanstvenim spoznajama na nacionalnoj i svjetskoj razini. Cilj ovog programa jest dodatno motivirati i podržati žene znanstvenice u njihovoj daljnjoj znanstvenoj karijeri.

O dobitnicama stipendija među prijavljenim kandidatkinjama odlučuje Izborno povjerenstvo sastavljeno od vodećih hrvatskih intelektualaca na čelu s akademikom Zvonkom Kusićem, posebnim savjetnikom predsjednika Vlade RH za društvena pitanja i predsjednikom Izbornog povjerenstva „Za žene u znanosti“. Cijenjeni članovi Izbornog povjerenstva ovog programa stipendiranja su i akademici Vida Demarin, Krešimir Nemec i Vladimir Paar te prof. dr. sc. Ivan Vicković, dr. sc. Katica Biljaković, prof. dr. sc. Helena Jasna Mencer i prof. dr. sc. Đurđica Ugarković.

 

Svi detalji natječaja dostupni su na službenim stranicama Ministarstva kulture.

 

 

Autor: Ivana Bliznac
Popis obavijesti