Čarolije u kemiji 2019.

U petak 8. veljače 2019., održane su dvije predstave Čarolije u kemiji u 10 i 15 sati. Na predstavama je prisustvovalo oko 300 djece iz zagrebačkih osnovnih škola i vrtića kao i druga djeca u pratnji roditelja (OŠ Vinko Žganec, OŠ Jure Kaštelana, OŠ Ivanec, OŠ Trnajnska, OŠ Frana Galovića, OŠ Pavleka Miškine, OŠ Trnsko, OŠ Tituš Brezovački i OŠ Sesvetska Sela i djeca iz udruge Iskrice).

Glumci, mladi nastavnici i znanstveni novaci Kemijskog odsjeka (čarobnjak Nenad Judaš, i njegovi učenici Lovorka Pitarević Svedružić, Vladimir Stilinović i Josip Požar, šećer-vila Edi Topić, gnom Nikola Bedeković i članovi izbornog povjerenstva Mladen Borovina, Jana Pisk i Katarina Lisac) prikazali su niz atraktivnih pokusa za vrijeme izbora novog predsjednika razreda u čarobnjačkoj školi.

       

O pripremi otopina i potrebnih kemikalija te kemijskog pribora brinule su Valentina Zagorec, Nikolina Maričić i Marko Pužar. O uređenju velike predavaonice Kemijskog odsjeka A2 i njenu pretvorbu alkemijski laboratorij brinuo je Zlatko Capjak, o tehničkoj podršci Dominik Cinčić, Vinko Nemec, Luka Fotović i Petar Štrbac, o ozvučenju i glazbenoj podlozi Nikola Bregović. Dogovore sa školama, brigu o kretanju učenika po zgradi Kemijskog odsjeka, izradu priznanja odradile su Mateja Pisačić, Iva Juranović Cindrić i studentice Valentina Martinez, Katarina Horvat i Antonija Jančec. O organizaciji cijele manifestacije brinuli su Vladimir Stilinović i Tajana Preočanin.