Repozitorij

Repozitorij je prazan

Anketa

Na ovoj stranici trenutno nije odabrana niti jedna anketa!

Statističko učenje

Šifra: 227984
ECTS: 5.0
Nositelji: doc. dr. sc. Hrvoje Planinić
Prijava ispita: Studomat
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 45
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
CILJ KOLEGIJA: Cilj predmeta je upoznati studente s osnovnim pojmovima, pristupima i algoritmima statističkog učenja.

NASTAVNI SADRŽAJI:
Nastavni sadržaj predmeta obuhvaća probleme nadgledanog i nenadgledanog učenja te analizu i primjenu LMS, LR, GLM, GLA i SVM algoritama za problem nadgledanog učenja i k-CM, LM, FA, PCA i ICA algoritme za problem nenadgledanog učenja. Implementacija i praktična primjena ovih algoritama biti će diskutirana u sklopu programskog jezika R za statističko računanje.
Literatura:
Preduvjeti za:
Upis predmeta :
Odslušan : Matematička statistika

Polaganje predmeta :
Položen : Matematička statistika
3. semestar
Izborni predmeti 5, 6, 7 - Redovni Studij - Matematička statistika

4. semestar Ne predaje se
Izborni predmeti 5, 6, 7 - Redovni Studij - Matematička statistika
Termini konzultacija:
  • doc. dr. sc. Hrvoje Planinić:

    Pon 9-10, Uto 11-12, ili po dogovoru (obvezna najava mailom)

    Lokacija: 231

Obavijesti

Ovdje su rezultati završnog ispita s drugog roka zajedno s ocjenama. Za uvid se javiti mailom. Molim javiti najkasnije do ponedjeljka u 12 sati ukoliko odbijate dobivenu prolaznu ocjenu.

Autor: Hrvoje Planinić

Ovdje su rezultati završnog ispita s prvog roka zajedno s ocjenama. Za uvid se javiti mailom. Molim javiti najkasnije do ponedjeljka u 12 sati ukoliko odbijate dobivenu prolaznu ocjenu.

Autor: Hrvoje Planinić

Na podstanici Domaće zadaće objavljena je treća domaća zadaća -- rok za predaju je 12. siječnja, a ukupan broj bodova je 15. Zadaća se uglavnom bavi Poissonovim generaliziranim linearnim i aditivnim modelom.

Autor: Hrvoje Planinić

Na podstranici Domaće zadaće objavljeni su bodovi iz 1. domaće zadaće, te generalni komentari na rješenja. Na sljedećem satu ćemo kratko komentirati rješenja i tipične greške, te možete vidjeti na temelju čega ste izgubili (ili dobili) bodove.

Autor: Hrvoje Planinić

Na podstanici Domaće zadaće objavljena je druga domaća. Rok za predaju je otprilike 3 tjedna od danas. Dodana je napomena o penalizaciji kod bodovanja u slučaju kašenjenja kako bi se izbjegle nedoumice. Nakon kolokvijske pauze nastaviti ćemo s generaliziranim linearnim modelima, a ukoliko želite možete donijeti svoje laptope te usporedno sa mnom izvršavati kodove iz praktičnih primjera.

Autor: Hrvoje Planinić

Idući tjedan u utorak 24.10. dakle neće biti predavanja.

Na podstanici Domaće zadaće objavljena je prva domaća zadaća te općenite uputu za rješavanje domaćih zadaća. Rok za predaju je otprilike 2 tjedna od danas. U slučaju bilo kakvih nejasnoća, slobodno pitajte.

Autor: Hrvoje Planinić

Detaljnije o temama te pravilima polaganja možete pročitati na podstranici O kolegiju. Za okvirnu ideju o izgledu predavanja pogledajte nastavne materijale iz prethodne akademske godine.

Autor: Hrvoje Planinić