POVEZNICE

elektronički izvori

OPEN ACCESS


Dr. Petar Žugec, član Fizičkog odsjeka koji trenutno boravi na poslijedoktorskom usavršavanju na CERN-u, izabran je, drugu godinu za redom, za „Author of the Year“ n_TOF kolaboracije na godišnjem sastanku kolaboracije održanom 03. 12. 2015. godine u CERN-u.

Petar Žugec je 2015. godine, kao prvi autor u kolaboraciji, poslao za objavljivanje tri članka [1-3], dok je 2014.  godine kao, prvi autor u kolaboraciji, objavio tri CC članka [4-6], te na još nekoliko radova je koautor naveden po abecednom redu.

n_TOF kolaboracija (ntof-exp.web.cern.ch/ntof-exp) osnovana je na CERN-u na inicijativu nobelovca Carla Rubbia te je izgrađeno jedinstveno u svijetu postrojenje (The neutron time-of-flight facility, n_TOF) za proučavanjem neutronskih reakcija na jezgrama.

 Kolaboracija se sastoji od oko 150 članova iz tridesetak institucija iz Europe, Japana, Indije i Australije te svake godine izabire člana s najvećim i najvažnijim doprinosima u objavljenim publikacijama.

  1. P. Žugec, N. Colonna, D.Bosnar, A. Ventura, A. Megnoni, S. Altstadt, J. Adrzejevski et al.
  2. P. Žugec, C. Weiss, C. Guerrero, F. Gunsing, M. Sabate-Gilarte, A. Stamatopoulos, et al. „Pulse Shape Analysis routines for n_TOF-Phase 3“ poslano u Nucl. Instr. Meth. A
  3. P. Žugec, D. Bosnar, N. Colonna, F. Gunsig and The n_ToF Collaboration

A Novel method for estimating the neutron background in measurements of neutron capture reaction“, poslano u Nucl. Instr. Method. A

  1. P. Žugec, N. Colonna, D. Bosnar, A. Mengoni, S. Altstadt, J. Andrzejewski, L. Audouin, et al. Phys. Rev. C90 (2014) 021601(R)
  2. P. Žugec, M. Barbagallo, N. Collona, D. Bosnar, S. Altstadt, J. Andrzejewksi, L. Audouin, et al. Phys. Rev. C89 (2014) 014605
  3. P. Žugec, N. Colonna, D. Bosnar, S. Altstadt, J. Andrzejewksi, L. Audouin, et al. Nucl. Instr. Meth. A 760 (2014) 57

 

n_TOF author of the year 2014

Petar Žugec, znanstveni novak na Fizičkom odsjeku izabran je (zajedno s E. Mendoza, CIEMAT, Madrid) za „Author of the Year“ n_TOF kolaboracije na godišnjem sastanku održanom u  CERN-u 10. i 11. 12. 2014. godine. 

n_TOF kolaboracija (ntof-exp.web.cern.ch/ntof-exp) osnovana je na CERN-u na inicijativu nobelovca Carla Rubbia te je izgrađeno jedinstveno u svijetu postrojenje (The neutron time-of-flight facility, n_TOF) za proučavanjem neutronskih reakcija na jezgrama. Kolaboracija svake godine izabire člana s najvećim i najvažnijim doprinosima u objavljenim publikacijama.


Petar Žugec je 2014. godine kao prvi autor u kolaboraciji objavio tri CC članka:


1)    P. Žugec, N. Colonna, D. Bosnar, A. Mengoni, S. Altstadt, J. Andrzejewski, L. Audouin, et al.
Phys. Rec. C90 (2014) 021601(R) 
2)    P. Žugec, M. Barbagallo, N. Collona, D. Bosnar, S. Altstadt, J. Andrzejewksi, L. Audouin, et al.
Phys. Rev. C89 (2014) 014605
3)    P. Žugec, N. Colonna, D. Bosnar, S. Altstadt, J. Andrzejewksi, L. Audouin, et al.
Nucl. Instr. Meth. A 760 (2014) 57

Autor: webmaster FO
Popis obavijesti