Portlet Repozitorij

U repozitoriju je moguće stvarati mape i u njih postaviti datoteke, slično kao na osobnom računalu. Svaki repozitorij je inicijalno prazan.

Pretpostavimo da želimo objaviti predavanja za studente. Zbog lakše organizacije datoteka kojih će s vremenom u repozitoriju biti sve više, prvo ćemo stvoriti mapu u koju ćemo stavljati sva predavanja.

Kliknemo na Dodaj pa Dodaj podmapu. Mapu nazovimo Predavanja i kliknemo Potvrdi.

Zatim ponovno kliknemo na Dodaj pa Dodaj datoteku. Odaberemo datoteku s računala (u ovom predavanju predavanje1.pdf) i kao odredišnu mapu odaberemo Predavanja.

Nakon toga repozitorij bi trebao izgledati ovako

Ponekada je potrebno mape ili datoteke u repozitoriju obrisati ili im izmijeniti ime ili opis. Takve izmjene moguće su kroz kontekstualni izbornik kojem se pristupa desnim klikom. Na primjer, ako želimo obrisati mapu "Predavanja" i sve datoteke u njoj, kliknuti ćemo na nju desnom tipkom miša i odabrati "Obriši".

Ako kliknemo na Postavke repozitorija otvara nam se idući izbornik.

 

Pod Naziv možemo upisati zamijeniti naziv Repozitorij nečim razumljivijim poput Materijali 2020/21.

Ostale dvije opcije odnose se na sigurnost i možemo dopustiti prikaz portleta samo korisnicima koji imaju READ prava za kolegij ili dopustiti svima s WRITE pristupom da dodaju datoteke u Repozitorij.