Koordinator za e-učenje Fizičkog odsjeka: Doc.dr.sc. Dalibor Paar


Poziv za pridruživanje u Europortfolio Hrvatska, regionalnu inicijativu europske Europortfolio mreže ePortfolio stručnjaka i praktičara

Poštovana/Poštovani,
Već godinu dana na europskim prostorima djeluje velika međunarodna inicijativa „Europortfolio“. Europortfolio trenutno broji preko 180 članova iz više od 40 različitih zemalja. Cilj Europortfolija je sakupiti i postati standardno i prepoznato mjesto za europsku ePortfolio praksu, tj. postati mjesto gdje će se susretati ePortfolio praktičari, eksperti i svi zainteresirani za rad sustavom ePortfolio.
U okviru Europortfolija nedavno je osnovana i regionalna inicijativa hrvatske ePortfolio mreže naziva „Europortfolio Hrvatska“ koja u okvirima Europortfolio zajednice ima cilj pružiti potporu svima koji koriste ePortfolio i bave se njima na području Republike Hrvatske i šire u regiji, u lokalizaciji materijala, te stvaranja regionalne mreže ePortfolio profesionalaca, entuzijasta, projekata, inicijativa i sl.
Pozivamo Vas da nam se pridružite i sudjelujete u radu inicijative na prostorima ove regije. Uporaba i popularnost ePortfolija rastu eksponencijalno, a cilj je raditi na tome da se potencijali ePortfolija iskoriste na najbolji mogući način. Stoga želimo ujediniti praksu korištenja ePortfolija na nivou naše regije pozivajući sve koji koristeili žele koristiti ePortfolio bilo u nastavi, bilo u kojem drugom području poput praćenja cjeloživotnog učenja, razvoja i upravljanja ljudskim potencijalima i sl. da nam se pridruže. Možda niste ni svjesni kolega i mnogih pojedinaca koji rade u ovom području i dostignuća, tako da je glavni cilj ove mreže sve nas okupiti u virtualnom prostoru, te predstaviti najbolju domaću, ali i europsku praksu, kao i stvarati te širiti znanje.
To je ujedno i razlog zbog kojeg se obraćamo Vama danas. Nadamo se ćete ovu inicijativu prepoznati kao priliku da postanete dio ove zajednice, podijelite i razmijenite iskustva s drugima, te prezentirate svoj rad na području ePortfolija.
U okviru našeg Portala (www.eportfolio.eu) objavljujemo bilten, nastojimo osigurati relevantne i najnovije informacije vezane uz ePortfolio, najaviti događanja, organizirati lokalne i međunarodne webinare i sl.

Web stranica hrvatske mreže uspostavljena je na url adresi

http://www.eportfolio.eu/community/chapters/croatia

Ako se odlučite pridružiti našoj mreži i postati član, dovoljno je ispuniti on-line obrazac. Članstvo je besplatno i neobvezujuće. Također bismo željeli znati Vaše stavove o mreži i ono što Vi smatrate da bi mreža trebala obuhvaćati. Stoga nas slobodno kontaktirajte.

Molimo Vas da ovo pismo proslijedite svojim kolegama kako bismo u konačnici izgradili prepoznatljivu ePortfolio mrežu na ovim prostorima.
Hvala Vam na vremenu, odgovoru, širenju vijesti o mreži te se iskreno nadamo da ćete se odazvati i postati dio naše inicijative!

Voditelji "Europortfolio Hrvatska"
Doc. dr. sc. Igor Balaban, Sveučilište u Zagrebu, Fakultet organizacije i informatike Varaždin
Sandra Kučina Softić, dipl. ing., Centar za e-učenje Sveučilišta u Zagrebu

Autor: webmaster FO
Popis obavijesti