SEIZMOLOŠKA SLUŽBA PRI GEOFIZIČKOM ODSJEKU PMF-A


I Z V J E Š Ć A  O  P O T R E S I M A

OSJETILI STE POTRES? JAVITE NAM KAKO!
Ako ste osjetili potres pozivamo Vas da ispunite upitnicu o potresu i pružite vrijedne informacije o tome kakvi su bili učinci potresa u Vašem mjestu.
Za ispunjavanje upitnice kliknite ovdje.


Poveznica na Twitter Seizmološke službe:
                                       
 Seizmološka služba Hrvatske 
 

Upute za postupanje u slučaju potresa 
Brošura: "LJUDI SU PREŽIVJELI KATASTROFALNE POTRESE. MOŽEŠ I TI, PRIPREMI SE"


Ured za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba
Što je potres? Kako se ponašati prije, tijekom i nakon potresa, saznajte u letku izrađenom u suradnji s Uredom za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba  - (UHS LETAK - potres.pdf) 


Izvješća o potresima

Slab potres kod Petrinje

Večeras, 16. listopada 2021. godine u 18 sati i 46 minuta, seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slab potres s epicentrom 7 km južno od Petrinje kod Gornje Bačuge. Magnituda potresa iznosila je 2.6 prema Richteru a intenzitet u epicentru III stupnja EMS.

Autor: Webmaster GFO
Slab potres kod Petrinje

Danas, 15. listopada 2021. godine u 12 sati i 5 minuta, seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su slab potres s epicentrom 13 km južno-jugozapadno od Siska. Magnituda potresa iznosila je 2.5 prema Richteru a intenzitet u epicentru III stupnja EMS.

Autor: Tomislav Fiket
Slab potres kod Petrinje

Večeras, 13. listopada 2021. godine u 21 sat i 20 minuta, seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su slab potres s epicentrom 14 km sjeverno od Gline. Magnituda potresa iznosila je 2.4 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III stupnja EMS.

Autor: Tomislav Fiket
Slab potres kod Krašića

Danas, 11. listopada 2021. godine u 13 sati i 39 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slab potres s epicentrom 16 km sjeverno od Karlovca, kod Krašića. Magnituda potresa iznosila je 3.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III-IV stupnja EMS ljestvice.

Autor: Snježan Prevolnik

POVEZNICE