Kako upisati studij?

Prijediplomski te integrirani prijediplomski i diplomski studiji na PMF-u upisuju se preko portala www.postani-student.hr gdje se uvijek mogu pronaći aktualne informacije o upisnim kvotama i uvjetima upisa. Za upis na studijske programe boduju se ocjene iz srednje škole, rezultati na ispitima državne mature i dodatna postignuća. Nužan uvjet za upis na sve studije, osim na studije Geografskog odjeka, jest položena viša (A) razina ispita iz matematike na državnoj maturi, uz dodatan prag za neke studije. Detalje o uvjetima upisa na neki naš pojedini studij možete vidjeti klikom na ikonu odgovarajućeg odsjeka.

 

            

 

Za upis na diplomske i poslijediplomske studije PMF-a svake godine raspisuju se natječaji koji se objavljuju na našim mrežnim stranicama. U tim su natječajima dane sve informacije o uvjetima upisa i upisnim kvotama. Da biste upisali željeni diplomski ili poslijediplomski studij na PMF-u, ne morate nužno imati završeni prijediplomski studij na PMF-u koji mu izravno prethodi ‒ dovoljan je srodni studij s nekoga drugog fakulteta ili sveučilišta. No, u tom slučaju možete očekivati da ćete dobiti neke razlikovne kolegije koje trebate položiti, a koji su nužni za kvalitetno praćenje ostale nastave.Za pojedini diplomski studij detalje o uvjetima upisa možete vidjeti ako kliknete na odgovarajući odsjek. 

      

 


A što je sa stipendijama?

Postoje različite stipendije: državne, sveučilišne, lokalne i privatne. Ovdje ćemo istaknuti samo neke.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja; dodjeljuje stipendije na temelju socio-ekonomsko statusa, ali odnedavno dodjeljuje i one studentima na prijediplomskim studijima i integriranim prijediplomskim i diplomskim studijima u području STEM-a. 
  Više informacije potražite na poveznici.

Sveučilište u Zagrebu dodjeljuje stipendije svojim izvrsnim studentima, ali i studentima koji studiraju nastavničke studijske programe u području matematike, prirodnih znanosti i informatike, odnosno u području STEM-a. 

  O tim stipendijama više pročitajte na poveznici.