U selu roda Čigoč, u Lonjskom polju, održana je od 13. do 15. veljače 2019. međunarodna radionica na kojoj su sudjelovali suradnici (17 domaćih i 8 mađarskih) dvaju projekata, FIMO-CROHUN i VITCLIC. Oba projekta, čiji su suradnici vrlo uspješno surađivali u razdoblju trajanja projekata, su u fazi svojega završetka, pa je ovo bila prilika da se iznesu dosadašnji rezultati.

Program radionice bio je vrlo opsežan i može se pogledati ovdje.

Tijekom Radionice snimateljska ekipa HTV-a je za emisiju Plodovi zemlje snimila kratku reportažu (neophodan login na HRTi platformu, od 35:25 do 39:35), koja je emitirana u uobičajenom terminu nedjeljom, 10. ožujka 2019. godine.

Nakon završetka Radionice u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" (prilog na dnu stranice) od 5. ožujka 2019. Maja Telišman-Prtenjak, voditeljica Projekta, te suradnici Željko Večenaj i Branko Grisogono s Geofizičkog odsjeka PMF-a govorili su o djelovanju klimatskih promjena na vinogradarstvo, kroz prizmu povećanja šećera u grožđu i time alkohola u vinu, kao i o učestalosti i intenzifikaciji tuče te još mnogobrojnim drugim zanimljivostima koje se još uvijek analiziraju u projektima VITCLIC i FIMO-CROHUN.

Autor: Antun Marki
Popis obavijesti

Obavijesti

Repozitorij

Repozitorij je prazan