Otvoren je natječaj za prijavu na Erasmus+ kombinirani (blended) intezivni program (BIP) pod nazivom “Secure Communication in the Digital Age: Exploring the Synergy between Cryptography, Algebra, and Industrial Mathematics” kojeg organizira partnersko sveučilište Adam Mickiewicz iz Poznana. Fizički dio programa održat će se u Poznanu, Poljska, od 25. do 29. rujna 2023., a može sudjelovati 6-ero studenata i 1 nastavnik s PMF-a. Rok za prijavu je 26. lipanj 2023.

Pozivamo zainteresirane studente da se prijave na Erasmus+ kombinirani intenzivni program (BIP) pod nazivom “ Secure Communication in the Digital Age: Exploring the Synergy between Cryptography, Algebra, and Industrial Mathematics ”. Cilj ovog Erasmus+ kombiniranog intenzivnog programa je upoznati sudionike s naprednim alatima moderne algebre i algebarske geometrije u kontekstu njihove uporabe u računalnoj kriptografiji i primjeni u primijenjenoj i industrijskoj matematici.

Program se održava kao kombinacija on-site nastave (od 25. do 29. rujna 2023.) u gradu Poznanu, (Poljska) na Fakultetu matematike i računarstva Sveučilišta Adam Mickiewicz i virtualne nastave od 25. do 27. listopada 2023.  U programu može sudjelovati 6-ero studenata/studentica preddiplomskih i diplomskih smjerova matematike te integriranog studija fizike te 1 nastavnik/ica s PMF-a, koji će za odlazak u Poljsku dobiti financijsku potporu iz programa Erasmus+ (studenti u iznosu od 70 EUR/dnevno). Prednost pri odabiru kod studenata će imati studenti diplomskog studija Računarstvo i matematika Matematičkog odsjeka.

Za uspješno završavanje programa studenti će dobiti 3 ECTS-a, koji će im biti upisani u ISVU kao dodatni bodovi izvan obaveznih na studijskom programu.

Kriteriji za odabir studenata

Zainteresirani studenti mogu se prijaviti elektroničkom poštom na e-mail adresu ureda za međunarodnu suradnju PMF-a: international@dekanat.pmf.hr.

U prijavi je potrebno priložiti:

  1. životopis
  2. prijepise ocjena obje razine studija
  3. Motivacijsko pismo do 350 riječi

Prijavljeni studenti će za sudjelovanje biti odabrani temeljem kriterija definiranih za potrebe ovog Erasmus+ kombiniranog intenzivnog programa koji se nalaze u privitku natječaja.

Zainteresirane nastavnike molimo da se jave direktno Uredu za međunarodnu suradnju PMF-a.

Rok za prijavu je 20. lipanj 2023.

Za više informacija studenti se mogu javiti Uredu za međunarodnu suradnju PMF-a, mailom na international@dekanat.pmf.hr ili osobno u uredu u zgradi Dekanata PMF-a i Kemijskog odsjeka, Horvatovac 102a, Zagreb.

Erasmus+ kombinirani (blended) intenzivni programi (BIP) su nova vrsta aktivnosti unutar programa Erasmus+ za razdoblje 2021.-2028. u kojima se primjenjuju inovativni načini učenja i poučavanja. Tijekom kombiniranih intenzivnih programa skupine studenata ili članova osoblja (kao polaznici programa u statusu „learners“) obavljaju kratkoročnu fizičku mobilnost u inozemstvu u kombinaciji s obveznom virtualnom komponentom, koja omogućuje suradničko učenje i timski rad putem interneta. Za studente i (ne)nastavno osoblje koje odlazi na fizičku mobilnost u drugu zemlju osigurana je financijska potpora iz programa Erasmus+.

Više informacija o Erasmus+ BIP-ovima potražite ovdje.

Autor: Marijana Šurina
Popis obavijesti