Studentski predstavnici u Vijeću Biološkog odsjeka


  Službena mail adresa studentskih predstavnika BO na koju možete slati upite: studentski.predstavnici@biol.pmf.hr

Možete nam poslati i poruku putem (anonimnog) Google obrasca! Njime nam možete poslati sve svoje ideje, prijedloge, komentare ili kritike vezane za studij, Biološki odsjek ili naš rad.

https://bre.is/yNhMtTq3

Imamo i Instagram profil na kojemu možete pratiti čime se bavimo i dobivati vijesti bitne za studente Biološkog odsjeka.

 instagram.com/vbo_stud.pred
 

Što je Vijeće odsjeka? 

Vijeće odsjeka čine redoviti i izvanredni profesori, predstavnici zaposlenika odsjeka i studentski predstavnici.
Na Vijećima se donose skoro sve važne odluke – tko će predavati na kojem kolegiju, odabir novih zaposlenika, troškova participacija, dobivanja nagrada...

Studentski predstavnici sudjeluju na sjednicama tako da glasaju i raspravljaju po potrebi.

Statutom PMF-a je propisano da 15 % članova Vijeća odsjeka čine studenti.

PMF je jedinstven po tome što sadrži sedam odsjeka. Budući da oni često donose nezavisne odluke, svaki od njih ima svoje Vijeće. Također postoji i zajedničko Fakultetsko vijeće PMF-a na kojemu se donose najbitnije odluke. Više informacija o Fakultetskom vijeću i studentskim predstavnicima u njemu dostupno je na sljedećoj poveznici.

Tko je studentski predstavnik? 

Studentski predstavnik je student preddiplomskog ili diplomskog studija koji svaki mjesec sudjeluje na sjednicama Vijeća odsjeka, zanimaju ga zbivanja i odluke koje se donose na fakultetu i odsjeku te ako postoji problem ili ideja kako unaprijediti studiranje, aktivno komunicira sa studentima, ostalim predstavnicima, voditeljima smjerova i drugim osobama po potrebi.

  • Primjerice, grupa studenata ima problem na određenom kolegiju i želi se žaliti. Kome i kako će to učiniti? Ovdje uskače studentski predstavnik koji u ime studenata priča s osobom za koju procijeni da se treba obratiti - voditeljem smjera, pomoćnikom za nastavu, nastavnikom, pročelnikom...
  • Recimo da student ima predobar prijedlog za promjenu nečega na kolegiju. Kome da se javi s tom idejom? Studentski predstavnik će biti posrednik jer zna kome i na koji način se predlažu ideje - mailom profesoru, razgovoru s voditeljem smjera, predlaganjem na sjednici Vijeća...
  • Recimo da se na sjednici Vijeća odsjeka donosi bitna odluka vezana za studente. Studentski predstavnik ima pravo sudjelovati u raspravi i založiti se za svoje kolege.

Studentski predstavnici su također povezani sa Studentskim zborom PMF-a te mogu komunicirati s predstavnicima ostalih odsjeka i studentskim pravobraniteljima ili usmjeriti studente da se jave nekome od njih kada je potrebno.
Studentski predstavnici unutar Vijeća međusobno redovito komuniciraju te se sastaju jednom mjesečno (po potrebi i češće) kako bi raspravili o aktualnim temama, problemima i idejama na razini odsjeka ili pojedinih smjerova. Kako Biološki odsjek ima veći broj predstavnika, oni su podijeljeni u manje radne skupine, ovisno o smjeru koji zastupaju ili o aktivnosti kojom se bave, primjerice za poboljšanje određenih kolegija, pregled studentskih anketa, rješavanje nekog specifičnog studentskog problema, komunikaciju i informiranje studena i slično.

Kako postati studentski predstavnik u Vijeću odsjeka? 


Početkom svake akademske godine Studentski zbor PMF-a raspisuje natječaj u sklopu kojega se studenti prijavljuju za studentske predstavnike.
Za studentskog predstavnika može se prijaviti redovni student PMF-a u Zagrebu. Za prijavu treba poslati mail Studentskom zboru koji sadrži:

  • Prijepis ocjena kojim se potvrđuje da je osoba redovan student PMF-a tekuće akademske godine i da je ostvarila minimalno 60 ECTS-a u zadnje dvije godine
  • Motivacijsko pismo zašto bi osoba htjela biti predstavnik i zašto bi bila dobar kandidat

Nakon toga, Studentski zbor razmatra prijave i odabire studentske predstavnike Vijeća odsjeka.
Zainteresirani studenti su slobodni javiti se na mail i mimo natječaja te će biti kontaktirani u slučaju da u Vijeću odsjeka nema dovoljan broj predstavnika.


Studentski predstavnici vijeća Biološkog odsjeka

Davor Merkaš

Diplomski studij Eskperimentalna biologija; modul Fiziologija i imunobiologija 1

2. godina

   dmerkas@stud.biol.pmf.hr

Barbara Jakovljević

Diplomski studij Eksperimentalna biologija; modul Fiziologija i imunobiologija
2. godina

  bjakovljevic@stud.biol.pmf.hr

 

Dominik Klasić

Integrirani preddiplomski i diplomski studij Biologija i kemija; smjer Nastavnički

4. godina

  dklasic@stud.biol.pmf.hr

Ana Petrović

Preddiplomski studij biologije

3. godina

  anapetrovic.biol@pmf.hr 

Marija Ferčec

Integrirani preddiplomski i diplomski studij Biologija i kemija

4.godina

  mfercec@stud.biol.pmf.hr 

David Dujmović-Mimić,

Preddiplomski studij biologije

3.godina 

  ddmimic.biol@pmf.hr

Lovro Čeliković

Preddiplomski studij biologije

3.godina 

  lovro.celikovic@student.pmf.hr