Suradnja sa školom

Biologija je znanost koja počiva na iskustvenom učenju koje se javilo još u počecima razvoja ljudske civilizacije, donosi nam neophodne informacije za brigu o sebi i okolišu, a danas je neizostavna karika u mnogim suvremenim znanstvenim dostignućima. Zbog toga je neophodno posvetiti veliku pažnju oblikovanju biološke pismenosti djece i mladih, kao osnovu razumijevanja procesa u prirodi i u nama samima. O razvoju biološkog pomlatka ovise budući znanstveni dosezi u biologiji te je vrlo važno produbiti ljubav prema istraživanju životnih pojava kod učenika koji pokazuju istraživački duh i interes za biologiju.
Svijest o važnosti života i želja za novim saznanjima i stalno propitkivanje postojećih spoznaja koje vodi ka otkrićima, ovisi o poticajima koje djeci i mladima pružaju njihovi učitelji i nastavnici te ostali poučavatelji bioloških sadržaja, što ih čini najvažnijom karikom pri odgajanju budućih biologa kao i razvijanju ljubavi prema životu i njegovim čudesnim manifestacijama koje proučava biologija.

Biološki odsjek u okviru suradnje sa školama organizira različite aktivnosti za učitelje i nastavnike osnovnih i srednjih škola te njihove učenike, kao i ostale zainteresirane, u obliku radionica, seminara, predavanja, terenske nastave i ljetnih škola.

Raspored i program zbivanja potražite pod Aktivnosti. Priključite se zajednici poučavatelja biologije na stranici e-učenja Educatio Biologiae gdje će uz edukativne materijale s održanih aktivnosti i Mentorsku mrežu podrške biti dostupni brojni materijali za razvoj nastave bioloških sadržaja uz međusobnu suradnju poučavatelja na različitim razinama i oblicima poučavanja bioloških sadržaja.

Za učenike nudimo provjere znanja i još zanimljivih sadržaja na stranici e-učenja Bioznalac.