SEIZMOLOŠKA SLUŽBA PRI GEOFIZIČKOM ODSJEKU PMF-A


I Z V J E Š Ć A  O  P O T R E S I M A

OSJETILI STE POTRES? JAVITE NAM KAKO!
Ako ste osjetili potres pozivamo Vas da ispunite upitnicu o potresu i pružite vrijedne informacije o tome kakvi su bili učinci potresa u Vašem mjestu.
Za ispunjavanje upitnice kliknite ovdje.


Poveznica na Twitter Seizmološke službe:
                                       
 Seizmološka služba Hrvatske 
 

Upute za postupanje u slučaju potresa 
Brošura: "LJUDI SU PREŽIVJELI KATASTROFALNE POTRESE. MOŽEŠ I TI, PRIPREMI SE"


Ured za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba
Što je potres? Kako se ponašati prije, tijekom i nakon potresa, saznajte u letku izrađenom u suradnji s Uredom za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba  - (UHS LETAK - potres.pdf) 


Izvješća o potresima

Slab potres kod Markuševca

Danas 28. 3. 2023. u 18 sati i 35 minuta (ljetno SEV) seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slab potres magnitude M 1.1 Kod Markuševca. Intenzitet u epicentru procijenjen iz magnitude iznosio je II-III (dva do tri) EMS.

 

Autor: Ivica Sović
Slab potres kod Rijeke

Danas, 24. ožujka 2023. godine u 14 sati i 45 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su slab potres s epicentrom kod Kraljevice, 11 km istočno-jugoistočno od Rijeke. Magnituda potresa iznosila je 2.5 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III stupnja EMS ljestvice.

Autor: Webmaster GFO
Potres u Bosni i Hercegovini

Jutros, 24. ožujka 2023. godine u 7 sati i 33 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren potres s epicentrom 30 km sjeverozapadno od Banje Luke, Bosna i Hercegovina. Magnituda potresa iznosila je 3.4 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV – V stupnjeva EMS ljestvice.

Autor: Kristina Šariri
Slab potres kod Aržana

Jutros, 24. ožujka 2023. godine u 6 sati i 0 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su slab potres s epicentrom 3 km južno od Aržana. Magnituda potresa iznosila je 2.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III – IV stupnja EMS ljestvice.

Autor: Kristina Šariri
Vrlo slab potres kod Imotskog

Navečer. 21.03. 2023. u 21 sat i 47 minuta, seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su vrlo slab potres magnitude 2.2 s epicentrom kod Imotskog. Intenzitet u epicentru procijenjen je na II-III stupnja EMS ljestvice.

Autor: Webmaster GFO
Dva vrlo slaba potresa kod Markuševca

Večeras, 19. ožujka 2023. godine u 19 sati i 56 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su vrlo slab potres s epicentrom kod Markuševca. Magnituda potresa iznosila je 2.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na II-III stupnja EMS ljestvice.

 

U 20 sati i 5 minuta zabilježen je drugi vrlo slab potres, magnitude 1.5 prema Richteru.

Autor: Marija Mustać Brčić

POVEZNICE