Obavijesti

Rutinski obilazak tučomjernih...

Ulaskom u novu vinogradarsku sezonu napravljena je rutinska kontrola svih mjernih postaja tuče u Istarskoj županiji kako bi se utvrdilo trenutno stanje, te postaje pripremile za novu sezonu mjerenja (ponovno postavljanje i popravljanje tučomjera te izmjena zapisne ploče). Time su prikupljeni podatci s postaja za period hladnog dijela godine tj, u periodu mirovanja vegetacije te poslani na analizu kako bi se ocijenili udjeli tuče iz tog perioda. Zanimljivo je istaknuti da su na svim postajama zabilježene epizode tuče, no intenziteti istih bili su uglavnom slabi s par iznimaka vrlo jake tuče.
 

Autor: Antun Marki
Sastanak s vinarima i vinogradarima

Nakon godinu dana aktivnosti VITCLIC projekta na Institutu za poljoprivredu i turizam u Poreču 26.04.2018. organiziran je sastanak s vinarima i vinogradarima koji dobrovoljno sudjeluju u provedbi mjerenja tuče u Istarskoj županiji. Cilj sastanka bio je informirati vinare o do sada postignutim rezultatima projekta te nadolazećim planovima kroz dvije prezentacije i diskusiju.

 

Autor: Antun Marki
DriDanube - Rizici od suše u...

Prvo nacionalno predstavljanje međunarodnog EU projekta "DriDanube - Rizici od suše u Dunavskoj regiji" i radionica održani su u petak 2. lipnja 2017. u Kući Europe, Augusta Cesarca 4, Zagreb, u organizaciji Državnog hidrometeorološkog zavoda, glavnog projektnog partnera iz Hrvatske. 

Autor: Antun Marki
Postavljanje meteoroloških...

U sklopu projekta VITCLIC mikro-meteorološka mjerenja uspostavljena su na pokušalištu Agronomskog fakulteta u Jazbini. VITCLIC meteorološki sustav mjeri vjetar na 2 razine (4 i 10 m), temperaturu, relativnu vlagu i zračenje u prvih 0.8 m. 

Autor: Antun Marki

Obavijesti

Repozitorij

Repozitorij je prazan