Izvannastavne aktivnosti

 

Znanstvenoistraživački rad

Geofizički odsjek PMF-a potiče svoje studente da svoje vrijeme ulože u znanstvenoistraživački rad ako je to nešto što ih zanima. Studenti su pozvani da prouče čime se bave naši znanstvenici i slobodno se mogu javiti nekome od njih s upitom postoji li mogućnost studentskog istraživačkog rada.

Takav rad može se provesti i kroz Stručnu praksu, izborni kolegij izvan jezgre studija. Osim toga, ako to istraživanje poluči neke konkretne rezultate kji se mogu uobličiti u smislenu cjelinu, odnosno rad, može se prijaviti i na Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade.

 

Pjevački zbor PMF-a Cantus Naturae

Studenti i nastavnici Prirodoslovno-matematičkog fakulteta zajedno uživaju u glazbi, odnosno u pjevanju, u zboru Cantus Naturae. Obično se nalaze utorkom navečer u zgradi Fizičkog odsjeka. Kako zvuče možete poslušati na njihovom Youtube kanalu.

Za sve informacije obratite se voditelju zbora Deniju Nurkiću na e-adresu!

 

WISe = WorkIn' Science – Dan karijera na PMF-u

Dan karijera na PMF-u jednodnevna je manifestacija koja se održava prvu srijedu u studenom, a koju organizira Karijerni centar PMF-a u suradnji sa studentima i uz potporu odsječkih koordinatora (nastavnika) – dapače, studenti su ti koji su najzaslužniji za dobru organizaciju! Na Danu karijera na različite načine predstavljaju se mnogi poslodavci: izravno na štandovima, kroz kratka izlaganja ili okrugle stolove. Osim što svaki student može prošetati, poslušati ili porazgovarati s mogućim poslodavcem, dogovoriti stručnu praksu ili posao, studenti koji se uključe u organizaciju stječu vrijedna iskustva.

 

Studentski zbor PMF-a podupire studentske programe i projekte

Studentski zbor PMF-a svake godine provodi Natječaj za sufinanciranje studentskih programa Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na koji studenti PMF-a Sveučilišta u Zagrebu mogu prijaviti svoj program ili projekt kako bi dobili financijska sredstva za njegovu provedbu.

Cilj natječaja je potaknuti studente na osmišljavanje, organizaciju i provedbu programa kojim mogu ostaviti svoj utisak u "stvarnome svijetu", a ne samo za ocjenu. Time se studenti upoznavaju s načinom prijave na natječaje te dobivaju vrijedno iskustvo u samostalnoj organizaciji i provedbi programa, što im uvelike može pomoći u budućim zanimanjima, a ujedno imaju priliku pridonijeti svojoj zajednici na PMF-u, lokalnoj sredini ili struci kojom će se jednoga dana baviti.


Obavijesti

Studenti Geofizičkog odsjeka na EGU 2023

Studenti Geofizičkog odsjeka PMF-a u travnju 2023. sudjelovali su na konferenciji European Geosciences Union General Assembly 2023 u Beču kao tehnička podrška u provedbi same konferencije. Njih dvanaestoro proveli su tjedan dana u Beču na najvećoj europskoj konferenciji u području geoznanosti. Lucija Cokarić, Marija Krilanović i Ivana Zonjić pripremile su svoj osvrt na svoje iskustvo – pročitajte ga svakako u nastavku obavijesti.

A mi, njihovi nastavnici, ćemo samo reći da smo jako ponosni na njih jer su pokazali svoje sposobnosti i što su se odlučili na ovakvu aktivnost!

Autor: Iva Dasović