Potvrde za meteorologe u kontroli zračne plovidbe

Odlukom Vijeća PMF-a donesenoj na sjednici održanoj 23. lipnja 2016., Fakultet će studentima koji su završili diplomski sveučilišni studij Fizika-geofizika ili dodiplomski studij Diplomirani inženjer fizike; usmjerenje: Geofizika na Geofizičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta te koji to zatraže, izdati Potvrdu o stečenim kompetencijama za potrebe rada u meteorološkoj službi u kontroli zračne plovidbe. Zahtjev za izdavanje Potvrde se predaje Studentskoj referadi Fizičkog i Geofizičkog odsjeka. Izdavanje potvrde se naplaćuje 900,00 kn.

Tečajevi Srca

Osnovni tečajevi i besplatne radionice Srca uz vodsvo predavača ili online za samostalno učenje: Windows, Word, Excel, Access, HTML, CSS, JavaScript, WordPress, Inkscape, GIMP, OBS Studio, Shotcut, Linux, SQL, PHP,  MySQL, Python, Ruby, Java, alati za upravljanje refrencama (Mendeley, Zotero) i sl.

Tečajevi iz statistike – programski jezik R

Obrazovni program za IT-specijaliste

Oglasi za posao

Na stranici Karijernog centra PMF-a možete pronaći i oglase za posao!

Upute za studente vezano za pandemiju COVID-19

Dragi studenti,

u slučaju da ste oboljeli od COVID-19 molimo Vas da se javite:

  • COVID-19 koordinatoru Geofizičkog odsjeka, Damiru Ptičaru (e-adresa)
  • pomoćnici pročelnice za nastavu, izv. prof. dr. sc. Maji Telišman Prtenjak (e-adresa).

 

TURNITIN – samoprovjera radova za studente

 

Za studente PMF-a omogućen je pristup softveru za provjeru autentičnosti radova Turnitin i svaki student može samostalno provjeriti svoj rad. Postavke su definirane tako da se rad može predavati više puta bez njegove pohrane u Turnitin bazu i može se pregledati generirani izvještaj.

Kako koristiti Turnitin?

1. Prije provjere rada potrebno je poslati poruku na mail turnitin_provjera@pmf.hr sa kratkim zahtjevom za Turnitin korisničke podatke. U odgovoru ćete dobiti Class ID i Enrolment Key

2. Ovdje pristupite softveru Turnitin i ulogirajte se s vašim AAI@EduHr

3. Odaberite kreirani kolegij – Class Name: Provjera radova za studente

4. Upišite se u kolegij sa Class ID i Enrolment Key podacima koje ste dobili u mailu

5. Odaberite zadaću – Assignment Title: Samoprovjera radova

6. Priložite rad koji želite provjeriti na gumb Submit

(Napomena: Možete više puta predati zadaću, s time da nakon trećeg puta prije nove predaje morate pričekati 24 sata. Novi se izvještaj generira za svaku sljedeću predaju na mjestu prethodnog.)

Upute za studente za samostalnu provjeru radova opisane su u poglavlju 4. PDF dokumenta.

Ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica oko provjere autentičnosti vaših seminarskih, završnih, diplomskih i ostalih radova, slobodno se javite u Središnju geofizičku knjižnicu (ivavrkic[at]gfz.hr)!


Obavijesti

Studenti Geofizičkog odsjeka na EGU 2023

Studenti Geofizičkog odsjeka PMF-a u travnju 2023. sudjelovali su na konferenciji European Geosciences Union General Assembly 2023 u Beču kao tehnička podrška u provedbi same konferencije. Njih dvanaestoro proveli su tjedan dana u Beču na najvećoj europskoj konferenciji u području geoznanosti. Lucija Cokarić, Marija Krilanović i Ivana Zonjić pripremile su svoj osvrt na svoje iskustvo – pročitajte ga svakako u nastavku obavijesti.

A mi, njihovi nastavnici, ćemo samo reći da smo jako ponosni na njih jer su pokazali svoje sposobnosti i što su se odlučili na ovakvu aktivnost!

Autor: Iva Dasović