Portlet obavijesti

Ukoliko smo na stranici dodali portlet obavijesti novu obavijest možemo postaviti tako da kliknemo na "+" (Nova obavijest).

Pojaviti će se sučelje za unos obavijesti. 

U njemu, postoje samo 2 polja koja je obavezno popuniti, te mnoštvo ostalih opcija koje su vrlo preporučljive, a uvelike pomažu u održavanju preglednosti i održavanju dobrog izgleda stranice predmeta.

 

 

 

 

Naslov i sažetak su obavezna polja. Naslov i sažetak su elementi obavijesti koji će biti vidljivi na popisu obavijesti kada korisnik (student) pristupi stranici predmeta. Naslov i sažetak su također elementi obavijesti koji će biti vidljivi na ekranu dobrodošlice.

Vidljivost obavijesti - Postavljanje vremena aktivnosti je opcionalno, ali korisno. Preddefinirano, obavijesti su vidljive 2 tjedna, te automatski odlaze u arhivu. To znači da neće biti na popisu na stranici predmeta, no moguće im je pristupiti klikom na link "Arhiva", ili putem tražilice.

Odabir vremena aktivnosti vrši se korištenjem kalendara.

Smjernice za postavljanje vremena aktivnosti su: ako obavijest najavljuje neki događaj, trebala bi biti vidljiva do početka tog događaja. Ako se obavještava o prošlom događaju, trajanje se postavlja po procjeni onoga tko objavljuje obavijest.

Sličica uz sažetak- Sličica uz sažetak će biti objavljena u popisu obavijesti na stanici predmeta i čisto je estetske namjene i opcionalna je. Postupak je jednostavan: klikom na gumb "Odabei", odaberite željenu sliku sa svog računala i kliknite "Postavi sličicu".

Opširiniji sadržaj obavijesti - Ukoliko je obavijest nešto dulja, potrebno je označiti "Opširniji sadržaj obavijesti". Ova mogućnost je opcionalna ukoliko je riječ o kratkoj obavijesti.

Opcije - možemo dopustiti korisnicima koji imaju WRITE dopuštenja komentiranje obavijesti, možemo označiti obavijest kao događaj pri čemu nam se otvara mogućnost upisivanja vremena i lokacije događaja. Nadalje možemo obavijest objaviti i na drugim stranicama na kojima imamo prava ili predložiti da se objave (ukoliko nemamo prava).