Održana svečana dodjela nagrada...

15. veljače 2023. održana je svečana dodjela nagrada na Matematičkom odsjeku. Dodijeljene su nagrade najboljim studentima Matematičkog odsjeka za akad. god. 2021./22. i nagrada “Stipe Vidak” Matematičkog odsjeka za akad. god. 2022./23.

Nagrada “Stipe Vidak”

U akad. god. 2022./23. nagrada za istaknuti doprinos nastavi i radu sa studentima i učenicima „Stipe Vidak“ dodjeljuje se nastavnicima Matematičkog odsjeka. Nagrada se dodjeljuje u spomen na našeg dragog, prerano preminulog docenta Stipu Vidaka, koji je u držanje nastave unosio samo njemu svojstvenu kombinaciju duha, otvorenosti u komunikaciji, žara za matematikom i razinu profesionalne pripremljenosti.

Nominirani su bili prof. dr. sc. Ljiljana Arambašić, dr. sc. Goran Igaly, doc. dr. sc. Marko Horvat i dr. sc. Petra Lazić, a nagradu su dobile

Ljiljana Arambašić i Petra Lazić.

Kratke sažetke o svima nominiranima možete vidjeti OVDJE.

 

Nagrade najboljim studentima Matematičkog odsjeka

Nagrada je dodijeljena dobitnicima Rektorove nagrade za akad. god. 2021./22., kolegama Ivanu Krznariću, Lauri Horvat i Mateu Dujiću te najuspješnijim studentima završnih godina svih preddiplomskih, diplomskih i integriranog studija i studentima koji su postigli iznimne rezultate u izvannastavnim aktivnostima u akad. god. 2021./22.

Ivan Krznarić osvojio je Rektorovu nagradu za znanstveni rad: Weierstrassova reprezentacijska formula minimalnih B-pravčastih ploha u Lorentz-Minkowskijevom prostoru (mentor: prof. dr. sc. Željka Milin-Šipuš).

Mateo Dujić i Laura Horvat osvojili su Rektorovu nagradu za znanstveni rad: Algoritam za provjeru mješovito periodičkih modela linearne temporalne logike (mentor: prof. dr. sc. Mladen Vuković)

Popis nagrađenih najuspješnijih studenata završnih godina svih preddiplomskih, diplomskih i integriranog studija i studentima koji su postigli iznimne rezultate u izvannastavnim aktivnostima možete vidjeti OVDJE.

Svečanoj dodjeli nagrada Matematičkog odsjeka prisustvovao je i dekan PMF-a, prof. dr. sc. Mirko Planinić, koji je pohvalio institut odsječkih nagrada kao odličan mehanizam za poticanje i nagrađivanje izvrsnosti i još jače osnaživanje akademske zajednice.

Video svečane dodjele nagrada možete pogledati OVDJE.

Još jednom čestitamo svim dobitnicima i nominiranima!

Autor: Božidar Tartaro
Popis obavijesti