Studenti


UNIC ljetna škola matematike

UNIC ljetnu školu matematike organizira mreža Europskih sveučilišta postindustrijskih gradova (UNIC). UNIC mreža sastoji se od deset sveučilišta smještenih u različitim zemljama diljem Europe, koja predstavljaju deset različitih postindustrijskih gradova.

Škola se održava u Dubrovniku od 24. do 30. lipnja 2024.


Ova će se škola usredotočiti na ključne teme iz matematike uključujući spektralnu teoriju, algebarsku geometriju i elemente teorije Hilbertovih prostora, a doprinijet će studentima u razvijanju razumijevanja ovih tema i služiti za njihovo upoznavanje s vršnjacima iz UNIC-ovih institucija i izvan njih.

Škola je namijenjena naprednim studentima drugih i trećih godina prijediplomskih studija koji su stekli najmanje 90 ECTS bodova iz matematičkih kolegija.

Studenti će po pohađanju škole dobit službeni dokument o upisu u kojem će biti navedeno da su stekli 5 (ECTS) bodova za uspješno pohađanje naprednog tečaja Sveučilišta u Zagrebu.

Predavanja će držati vodeći stručnjaci pojedine tematike:

Luka Grubišić (Sveučilište u Zagrebu): Spektralna teorija

Andrzej Łuczak (Sveučilište Łodz): Elementi teorije Hilbertovih prostora

Anca Mustata (University College Cork): Algebarska geometrija

Primljeni sudionici obvezuju se:

  • sudjelovati u cijelom tjednu ljetne škole (od 24.06.2024.30.06.2024.)
  • prije ljetne škole (tijekom lipnja): sudjelovati na virtualnim predavanjima (2 predavanja za svaku od 3 teme)

Prijave su otvorene do 31. svibnja 2024. Obrazac za prijavu i detaljne informacije dostupne su na službenoj web stranici ljetne škole.

Autor: Božidar Tartaro
Popis obavijesti